Posted inБез категория

Ръстът на човек и начинът му на живот са в пряка връзка

rystИзвестно е, че ръстът на човек варира през годините. Експерти от Университета на Южна Калифорния и Харвардския университет са направили редица проучвания, които изяснява в каква  степен начинът на живот оказва влияние върху динамиката на ръста и как е свързан с процеса на стареене.

В експеримента са участвали 17 708 души. Водещи параметри, които са измервани са ръста и теглото на човека в детството и в зряла възраст.

Така,  Джон Щраус, професор по икономика в Университета на Южна Калифорния, подчертава, че върху промените в човешкия ръст се отразяват не само  самочувствието и здравето, но също така и събитията от ранния период на живота , заедно с храната. Както се оказва, намаляването на ръста с годините може да бъде индикатор за понижаване на  когнитивната функция.

Трябва да се отбележи, че хората, които с годините са  станали по-ниски в сравнение с другите, са показвали много по-лоши когнитивни умения, като краткосрочната памет, интуиция и способност за решаване на различни математически проблеми, както и проследяване дати.

Най-малко от всички са губели от ръста си жителите на градовете, което изследователите свързват с по-високoто им образование. Изследователите снижение върху ръста може да предизвикват различни заболявания, като артрит, възпаления, остеопороза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *