Posted inБез категория

Първият в света прозрачен телефон е създаден в Тайван

prozrachen_smartfonВ продължение на няколко последователни години, художници вълнуват умовете с концепции за прозрачни смартфони. За първи път да осъществи тази идея в реалност може малкоизвестната тайванска фирма Polytron, специализирана в производството на дизайнерско стъкло.

Информацията за устройството засега не е достатъчно. Апаратът има малък сензорен екран. Както можете да видите, смартфонът все още има непрозрачни елементи – камера, платки, карта с памет, и др. Изглежда малко неугледен, но все пак телефонът е в етап прототип, пише  Android Autority.

Революционно устройство бе представено на конференция в Taoyuan. Polytron не каза  с каква операционна система ще работи смартфона и не спомена технически характеристики. Въпреки това, компанията отбеляза, че новият продукт ще е готов през 2013 г.

Според експерти, прозрачните смартфони са най-подходящи за използване с допълнителна реалност. Ще има ли практически скок в технологията от разработката на  Политрон още не е  известно. И в двата случая, появата на първото прозрачно  устройство ще е мощен тласък за цялата мобилна индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *