Posted inБез категория

Професиите, които заместват любовния живот при мъжете

Обикновено се счита, че колкото по-успешна е работата, толкова по-добре при мъжа се нарежда  личния му живот. Колкото и да е странно, учените са открили напълно обратна зависимост: колкото повече един мъж работи, толкова по-зле е в любовния си живот. Оказва се, че върху сексуалната активност на мъжете влияе именно  професията.

Учени от университета в Манчестър дълго време изследвали сексуалната активност на мъжете, заети в различни професии, и  установили, че всяка професия или даже длъжност, по един или друг начин, се отразява сериозно върху личния живот на по-силния пол.

Изследване на този въпрос се основава на вредните навици, работна среда и стрес, свързани с работата на човека.

Първи в списъка със сексуални проблеми, колкото и да е чудно, са бизнесмените. Според учените, представителите на тази „професия“ са най-подложени на стрес през деня. Постоянна отговорност, обикаляне на града, или, обратно, стабилно засядане на преговори в офиса- всички тези фактори имат силно влияние върху здравето на мъжете. Освен това, предприемачите често не разполагат с време да се хранят правилно, а да правят секс нямат време или възможност.

На второ място са униформените. Представители на военни, полиция, охрана – всички онези, чиято работа е свързана с личен риск. Според експерти, този тип хора са твърде ангажирани с работата си, така че те  изключително трудно могат да се отпуснат в къщи и да обърнат специално внимание на жената, която обичат, което със сигурност не ги прави  добри  сексуални партньори.

На трето място са  хората на изкуството. Художници, музиканти, артисти- хората в тези професии отдават твърде много на своето творчество, така че често просто нямат енергия за секс. И в допълнение, изследванията показват, че   хората на изкуството са по-склонни към други лоши навици, като честата употреба на алкохол, тютюн или наркотици. Тези зависимости почти винаги влияят зле на сексуалното здраве.

Предоследното място заемат работниците, занимаващи се с тежък физически труд. Тук всичко е ясно: големите физически натоварвания не им оставят сила за нищо друго.

Последното, пето място, е за онези, от които  подобни проблеми в личния живот, повечето жени очакват най-малко – спортистите. Това са, според изследователите, всички тези мъже, които усилено се занимават със спорт, и които в този списък е трудно да си представим, което се дължи на общоприетия възглед, че спортът е винаги здравословен начин на живот. Но честите тренировки, както и травмите,  не позволяват на мъжете спортисти  да заделят  достатъчно време за личния си живот. В допълнение, за всеки професионален спортист секс преди  състезание е табу. Така се оказва, че спортистите са здрави, но имат не съвсем пълноценен живот.