Posted inБез категория

Службите в Германия се опасяват от нападения с безпилотни самолети

Федералната следствена служба на Германия се опасява, че радикалните ислямисти скоро ще се опитат да организират терористични нападения в страната, като  използват големи   самолети с дистанционно управление, заредени с взрив.  Тези изводи се съдържат в доклад, изготвен от ведомството,  с който  разполага списание Focus.

Като пример експертите дават опита за терористичен акт в САЩ през септември 2011. Тогава жител на Масачузетс  е бил арестуван по обвинения, че  е планирал да взриви сградите на Капитолия и Пентагона във Вашингтон, с голям дистанционно управляем самолет с експлозиви. „Подобни сценарии може да се разглеждат като възможни и в Германия“, – се казва в доклада на германските власти.

Преди две седмици е имало опит да се взриви главната жп станция на бившата германска столица Бон. Както съобщава Westdeutsche Rundfunk Koeln, неизвестен е оставил чанта с експлозиви и от  безопасно разстояние  се опитал да задейства  устройството.

Нищо не се получило само защото бомбата е била сглобена неправилно. Полицията нито отрича,     нито потвърждава. Според съобщения в медиите, разследването вижда в  престъплението ислямистка следа.

Сега има широка дискусия в Германия за възможността за разширяване на наблюденията в повече обществени места с видеокамери. Според проучването, което е поръчано от телевизионния  оператор ARD, мярката се подкрепя от 81% от населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *