Posted inБез категория

Mомиче се събуди от кома миг преди да му вземат органите

В европейските медии се обсъжда историята на „възкресяването“ на 19-годишната датчанка Карина Мелхиор, която изпаднала в кома след автомобилна катастрофа и се пробудила на операционната маса, когато хирурзите се приготвяли да вземат органите и  за трансплантация.

В Орхуската болница Карина попада през  октомври 2011 година. Три дни след инцидента, лекарите казали  на родителите и , че нейният мозък е мъртъв и предложили да я изключат от системите за поддържане на живота. Роднините и се съгласили и  подписали  споразумение за донорството на органите . Момичето  дошло в съзнание, след като  било изключено от апарата за изкуствено дишане. Карина, в чието възстановяването вярвал  само по-малкият и брат, бързо се възстановява. Тази есен тя се завърна в колежа и дори се занимава с  конен спорт.

Семейството сега  съди  лекарите на момичето. Ким Мелхиор, бащата на Карина, нарича лекарите „бандити“ и ги обвинява в прибързани решения. Според него, лекарите бързали защото искали да „разфасоват дъщеря му заради органите.“

Историята на  Карина Мелхиор е разказана в документалния филм „Момичето, което отказа да умре“ и предизвика дискусия относно донорството на органи и спирането на лечението на тежко болни пациенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *