Posted inБез категория

Владимир Путин счита НАТО за атавизъм от времето на Студената война и не разбира неговото предназначение

Руският президент Владимир Путин счита НАТО за атавизъм от времето на Студената война и не разбира  неговото предназначение. Държавният глава на Русия каза това  по време на среща с военния персонал на 201 -ва руска военна база в Таджикистан.

„Не е ясно  защо НАТО съществува. Днес няма конфликт между двете системи, а и  системите ги няма, няма го и Варшавския договор. До голяма степен НАТО е атавизъм от студената война“, – цитира президента RBC.

Владимир Путин  смята , че Северноатлантическия договор колкото се може по- скоро трябва да промени формАта си на политически, а не да се стреми да се превърне в глобална организация. „Нашите партньори в НАТО твърдят, че се трансформират в политическа организация. По- бързо биха се трансформирали в чисто политическа организация“ – каза Путин. Все пак, разширяването на НАТО към руските граници, Москва винаги възприема с  „обосновано безпокойство.“

„Вие, като военни хора знаете перфектно , че едно нещо са разговорите, а друго нещо – присъствието на някакви ударни  системи или системи за противоракетна отбрана в близост до нашите граници. Това създава реална заплаха за нашата територия . Разбира се в този случай ние ще трябва да изградим своята отбранителна политика по такъв начин, че заплахата да се елиминира, „- отбеляза президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *