Posted inБез категория

Марк Зукърбърг отива на среща с руския премиер Д. Медведев в Москва

Посещение  на Марк Зукърбърг в Москва е планирано за началото на октомври, където той ще се срещне с министър-председателя Дмитрий Медведев, ще посети Сколково и ще разговаря с милиардера и президент на Сколково Виктор Векселберг, пише Гласът на Америка. The Wall Street Journal цитира говорителя Векселберг, Леонид Ганкин, който каза, че предмет на дискусията ще бъде развитието на проекта  Сколково за привличане  на „най-добрите умове на света.“

Представители на компанията Facebook съобщават, че  точна  дата на посещението не е определена, но пресата съобщава, че Зукърбърг ще бъде в Русия още на 1 октомври за да вземе  участие във Facebook World Hack – серията световни срещи на разработчици на Facebook, която започна на 23 август тази година  в офиса на компанията в САЩ, като се проведе още  в 12 страни в Латинска Америка, Африка, Европа, Азия и Русия.

Прессекретарят на Дмитрий Медведев Наталия Tимакова съобщава, че Марк Зукърбърг ще се срещне в понеделник с министър-председателя. Бившият руски президент е активен потребител на социалните мрежи, с 1,5 милиона последователи в Twitter и 800 хиляди във Фейсбук.

The Wall Street Journal съобщава, че Facebook по популярност в Русия   значително отстъпва от своя конкурент Vkontakte, но популярността на компанията на Зукърбърг се разраства бързо.

Руската технологична инвестиционна фирма DST Global, собственост на руския милиардер Алишер Усманов, контролира, според Market Watch, от 5 до 8 процента от акциите на Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *