Posted inБез категория

И в Иран заговориха за война с Израел

Командирът на Иранската революционна гвардия  генерал Мохамед Али Джафари заяви в събота, 22 септември, че войната между Израел и Иран е неизбежна, пише mignews.

Генералът каза,   цитиран от иранските агенции  Fars и ISNA, че засега не може все още да се каже как и кога това ще се случи, но като  резултат еврейската държава ще бъде унищожена.

„Война ще има, въпреки че не е известно точно кога и къде. Израел иска да започне война срещу нас. Те виждат в това единствения начин да се справят с нас, но   са толкова глупави, че техните покровители (има се предвид САЩ) трябва да ги спрат, – каза генералът.

Джафари заяви, че ако Израел атакува Иран, това ще бъде началото на края. Той каза, че  израелските заплахи срещу ислямската република за пореден път доказват, че той е „раков тумор“ върху тялото на Близкия изток, и е необходимо да се избавят от него.

„Ако те (израелците)  започнат война, историята с това ще завърши.  Израел няма възможност да се изправи срещу силата на Ислямската република, но е напълно възможно  те да ни нападнат в пристъп на лудост.“ – Каза той.

Той също така отбеляза, че Иран възнамерява да използва опита си от ирано-иракската война, въпреки че войната с Израел ще бъде много по-различна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *