Posted inБез категория

Силвио Берлускони се завръща на политическата арена

Бившият италиански премиер подготвя седмичен круиз, който ще започне през септември от  Венеция и ще премине по адриатическото крайбрежие на Италия, Хърватия, Гърция и Турция.

Появата на Берлускони на борда на MSC Divina в Италия мнозина възприемат като опит да поднови политическата си кариера и намерението да се хвърли на изборите през следващата година. Седмичният круиз ще започне на 15 септември. Двойна каюта струва 1370 евро  на човек, всичко е резервирано.

Пътешествие през най-живописните пристанища на Средиземно море Берлускони е правил през 2000 година. След това той нае круизен кораб и отплава  по протежение на бреговете на Италия, спирайки по пристанищата и общувайки с  хората. Необичайната стратегия за кампанията работи –  следващата година той бе избран за министър-председател за втори път. Присъствието на Берлускони на круизен кораб ще бъде широко отразено  в медиите – на борда ще бъде екип на  Mediaset , собственост от   Силвио Берлускони и редактори на дясно-центристкия вестник   Il Giornale, които е собственост на брат му  Паоло, и на страниците на който ще се  рекламира този круиз.

Изборите са насрочени в Италия през пролетта, когато Марио Монти, назначен за министър-председател преди девет месеца, ще се пенсионира. Вече се забелязва нарастваща вълна от гласове  в подкрепа на Берлускони. Перспективата за връщането на 75-годишният Берлускони на власт изглежда невероятна след всичките му гафове, секс и корупционни скандали по време на третия му мандат. Срещу него има две съдебни дела, в които   Берлускони е обвинен, че той, като министър-председател, е плащал за секс с непълнолетна стриптизьорка и се е опитал да  скрие това , като е използвал поста си, пише The  Daily Telegraph.

Независимо от факта, че за света Берлускони  е обект на подигравки, неговата партия „Народ на свободата“ все още е втората най-популярна в Италия. Основният конкурент на Берлускони на изборите през следващата година, Матео Рензи планира по-скромна кампания. Миналата седмица той обяви, че ще стане  лидер на лявоцентристката Демократическа партия, измествайки настоящия лидер Пиерлуиджи Берсани.

На 13 септември, 2 дни след отплаването на кораба на Берлускони от Венеция Берлускони, Рензи ще започне обиколката си в Италия. За да  поддържа образа на човек от народа, той ще пътува в каравана за къмпинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *