Posted inБез категория

Цветанов: Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил 50 дела и е лишил от правораздаване хора, които са направили отвличане

„Името на Мирослава Тодорова ми стана известно, когато към мен се обърнаха жертвите на престъпността“, заяви по повод дисциплинарното уволнение на съдията вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В сутрешния блок на БНТ Цветанов наблегна на проблемите в съдебната система, като започна разговора с думите „ВСС е независима съдебна институция, която не бих искал да коментирам“.

На въпроса на Евгения Марчева за позицията на президента Росен Плевнелиев по скандала с уволнението на Тодорова Цветанов отговори, че е убеден, че президентът не е запознат в детайли „за какво става на въпрос“. „Той просто направи едно изказване, за да влезе духа на говорене на всички, които говориха преди него. Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил 50 дела и е лишил от правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щета на държавния бюджет в особено големи размери за ДДС, който 2007 година се е произнесла с присъда и 2011 г. се е произнесла с мотивите си“.

Цветанов упрекна и журналистите за неправилно поднесена информация за протеста срещу уволнението на съдия Тодорова в петък. Според него 200-те души, които се събраха на протеста, са „адвокати от незнайно какви кантори и кои всъщност защитават в съдебния процес – дали не защитават тези, които са оправдани, или тези, които са се възползвали от забавянето на тези мотиви. Имаше и граждани, които аз съм виждал и по други протести. Те са като дежурни“.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/16/1866110_cvetanov_ne_moga_da_poviarvam_che_prezidentut/?ref=rss

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *