Posted inБез категория

Във Финландия се появиха тоалетни „унисекс“ – за мъже и жени

Политическата коректност и равенството между половете, все по-дълбоко проникват във всички сфери на живота на финландското общество. В големите градове в цялата страна започнаха да се появяват  унисекс обществени тоалетни, които могат да бъдат посетени от представители на двата пола. Тези заведения, на които липсват обичайните табелки „М“ и „Ж“, вече работят в някои от най-големите търговски центрове и библиотеки, съобщава финландската обществена   радиотелевизия „ЮЛЕ“.

„Политически коректните“ обществени тоалетни са с общо помещение,  с един  вход за всички и общи мивки. Кабинките за хигиенни нужди се намират в  различни страни – отляво за жените, а за мъжете –  в дясно. Разработчиците на новата унисекс тоалетна твърдят, че тези тоалетни ще донесат облекчение на първо място за представителите на сексуалните малцинства, които могат да имат затруднения при посещение на обичайните тоалетни, разделени по пол.

Както уверяват служителите в администрацията на търговските центрове, в които вече работят такива тоалетни, потребителският им  рейтинг е положителен. Хората смятат новият тип обществени тоалетни за много подходящ, въпреки че вече има някои оплаквания от жени. Всъщност повече са положителните отзиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *