Posted inБез категория

Тайното събрание с претенции за световно господство излиза от сянка

Както  съобщава „Таймс“, вчера  в хотел Marriott в покрайнините на Вашингтон е започнала годишната среща на Билдергския клуб – съществуващата повече от половин век  Асоциация на роялисти, индустриалци и други могъщи хора от цял свят.

Този път на събитието му липсва „зловещият чар“, казва кореспондентът Уил  Павия. „Доста безинтересни хора идват с доста скучни лекции, а след това хапват в някое красиво място“, описва срещата един от участниците, съветникът на Мит Ромни по външна политика Робърт Каган.

„Може би бащите-основатели са на … възраст, а  влиянието им намалява, но акциите на протест, които те провокират, всяка година са все повече и по-големи“ – се казва в статията. Сценаристът и блогър Джон Уайбс счита Билдерберския клуб за  символ на корупцията и неравенството в света. Той смята, че на конференцията ще има много протести на членове на движението Occupy Wall Street.

Джим Тъкър, признат лидер на експертите, които всяка година наблюдават срещите на клуба, не се съмнява, че хората, които са  гръбнакът на сдружението, независимо от възрастта им, са много могъщи.

„Те харесват Обама повече, но   знаят, че Ромни ще изпълнява указанията им „- намекна той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *