Posted inБез категория

Три важни неща, които не бива да искате от детето си

1. Да лъже. Включително за малките неща („Кажи, че ме няма!“). И не само защото лъжата е нещо лошо. Ако детето ви свикне с това, че лъжата е нещо всекидневно и ще лъже други хора, рано или късно то ще започне на лъже и вас. И вие няма да сте в състояние да разберате, защото актьорската игра се усъвършенства до съвършенство.

2. Да поздравява непознати. Да взима от тях лакомства, играчки или пари. Може да ви се стори параноично, но не е нормално,  когато децата биват въвличани в интимен разговор от  напълно непознати хора или да  ги черпят с бонбони. Ето защо правилото на Червената шапчица „Не говорете с непознати!“   децата траябва да научат в ранна детска възраст.

3. Да бъде  това, което не е. Ако детето ви е, да речем,  е  срамежливо, примирете се с това. Не го насилвайте да бъде (или да изглежда) общително, ако по своя характер е затворено, или ако детето не страда от своята  срамежливост. Същото важи и за по-активни,  шумни деца. Да, те са трудни, но нека е така, такава е тяхната природа. И нека детето ви знае, че го обичате такова, каквото е, а не заради собствената си представа за това какво трябва да бъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *