Posted inБез категория

1-ви май – богатите са все по-богати, а работниците – все по-бедни

Интересен празник е 1-ви май. Той би трябвало да олицетворява могъществото на работническата класа и упадъкът на капитализма. Както е видно от ситуацията в света, това не е така. Капитализмът е привилегия за малцина, а работническата класа е върната в средновековието или още по-назад  във времето – във феодализма.

Докато отдаващите труда си обедняват прогресивно и губят поетапно здравето си, правата си, къщите си, децата си и родината си, то все по-малкият брой капиталисти забогатяват от ден на ден. На практика в повечето развити страни съжителстват два строя – социализъм и капитализъм.

В първия са всички наемни работници, които получават поравно мизерни социални придобивки – пенсии, образование, здравеопазване, справедливост. Тенденцията е тези неща в следващите години драстично да бъдат орязани.

 

Във втория са всички, които не са засегнати по никакъв начин и не зависят от  пенсии, образование, здравеопазване, справедливост, защото могат да си ги купят по всяко време и в каквото си количество поискат.

Всъщност какво празнуваме днес?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *