Posted inБез категория

Повече от милион испанци протестираха в 57 града

Над един милион испанци взеха участие днес в протестите в 57 града в цялата страна. Тези данни съобщават представители на националните синдикати. Само в центъра на Мадрид днес е имало около 500 хил. души,  протестиращи срещу промените в трудовото законодателство, приети от правителството.Тези мерки са „несправедливи“ към работниците, „безполезни“ за създаването на нови работни места и „неефективни“ за икономиката на страната, казаха  генералните секретари на двата големи профсъюзи  Игнасио Фернандес Tоксо и Кандидо Мендес, говорейки на митинга в центъра на Мадрид.

Мендес заяви, че „реформата е крачка назад, това води до намаляване на средната класа и увеличава  бедността и неравенството в Испания.“

Според  Toксо „правителствените мерки засягат 65% от заетите испанци  и 99 процента от компаниите.“ Той каза, че незащитени  остават малките предприятия, чиито служители не са членове на големите синдикати.

За да се избегне това  синдикалните лидери  предложиха да се проведат нови преговори с правителството и да се промени закона, така че той да  отчита интересите на работниците.

В масовите демонстрации  също така взеха участие представители на движението на „възмутените“,  които  подкрепят обща стачка, която профсъюзите разглеждат  като последна мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *