Posted inБез категория

Без да слушат обещанията на Путин да въведе ред, терористите удариха Москва

„Годините във властта на Владимир Путин са белязани  от серия  терористични атаки, които му осигуряват свободата на действие за постоянно затягане на контрола над Русия в името на сигурността и стабилността. Експлозията в понеделник в най-натовареното летище в един претъпкан коридор в Москва, още веднъж напомня на руснаците, че и  едното, и  другото те нямат „, тъй като няма основание за надежда за край на насилието в обозримо бъдеще, пише“ Вашингтон пост“.

Описвайки развитието на „доста безцветния бюрократ“   Владимир Путин в сегашното му състояние, вестникът изброява някои от случилите се по това време терористични актове и съпътстващите промени в живота на страната, такива като „атаката на независимите телевизии“, като и премахването на губернаторски избори.

Кореспондентът на изданието Кати Лали отбелязва, че в Русия нараства  „озлоблението  расовите противоречия.“

В този случай, „средностатистическият руснак обръща малко внимание на редовните терористични атаки в Кавказ“, а в предимно мюсюлманското  население на Чечня „, което дразни и плаши етническия  руснак“, двете войни са  развили „омраза и отмъщение.“

„Тесен кръг от руснаците се оплакват, че полицията и разузнавателните служби са съсредоточили усилията си за защита на сигурността (и собствеността) на бюрократите и чиновниците, а не рутинно прилагане на закона, с което трябва да защитават обществото.“

„Русия е обречена на тероризъм във все по-широк мащаб, той ще расте с всяка изминала година. Има толкова много подтискана  враждебност. Бог знае, може би този път това ще е руския национализъм „- предполага   анализаторът от Московския Карнеги център  Лилия Шевцова.

Източник: The Washington Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *