Posted inБез категория

Студент обезглави секретарка на ВУЗ

Китайският студент Сю Цин уби  с нож секретаря на Медицинския университет в Санкт Петербург, отряза главата на  59-годишна  жена и я взел със себе си в пакет.

Според местните медии, преди една година, извършителят е бил изгоненен от учебното заведение.

Шокиращият  инцидент  е станал вечерта на 22 ноември в държавния медицински университет „Павлов“ в района Петроград на Санкт Петербург. Както съобщават от милицията 27-годишният студент влиза в сградата и убива с нож И. Кавина – секретар на университета. След това той отсича главата на трупа и я отнася със себе си в пакет, който по-късно оставя в  градския транспорт.

След убийството   Сю Цин отива в китайското консулство и признава за  престъплението. Според някои съобщения, китаецът  е бил в състояние на алкохолно опиянение. Консулските служители се обадили на милицията, която го арестува. По-късно се оказало, че убиецът е учил в този университет в терапевтичния факултет. Цин се е обучвал срещу заплащане и изкарал в Университета   три курса, след което не можел да продължава да си плаща за обучението. В резултат на това през ноември 2009 година китаец е бил изключен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *