Posted inБез категория

С още 5.5 милиона евро поскъпна Дунав мост- 2

Удължиха срока за надзор на строителството на Дунав мост.

Договорът се удължава с 21 месеца, а работата се доплаща до 5 507 278 евро.

Министерският съвет одобри подписването на допълнително споразумение към договора за супервизия на строителството на прилежащата инфраструктура на мост на р. Дунав при Видин – Калафат с консорциум  Инжероп/Хай-Пойнт Рендел/Салфо. Консорциумът е независим надзорник на проекта, изпълняван от испанската компания FCC – FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS.

Съгласно споразумението договорът се удължава с 21 месеца, а стойността на работите се увеличава с 2 260 640 евро до 5 507 278 евро.

С подписването на документа се осигурява непрекъснатост на процеса на надзор на строителството при изграждане на подходната инфраструктура към новия мост на река и се създава възможност за завършване на строителството в рамките на исканото удължаване на срока на валидност на Финансовия меморандум до края на 2012 г.

Със сключването на допълнителното споразумение се създава възможност за максимално усвояване на средствата по програма ИСПА/Кохезионен фонд  и се свежда до минимум рискът Европейската комисия да наложи финансови корекции за възстановяване на получена безвъзмездна помощ от българската държава.

Към днешна дата около 40 млн. евро от безвъзмездната помощ по ИСПА вече са усвоени в изграждането на Дунав мост 2. Остават още 30  млн. евро, които трябваше да се усвоят по договор до края на 2010.

http://stroimedia.bg/news/index.pcgi?material_id=1619

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *