Posted inБез категория

Берлускони: Жертва съм на съдии-комунисти

Прокуратурата в Рим започна разследване за укриване на данъци срещу италианския премиер Силвио Берлускони, сина му Пиер-Силвио, вицепрезидент на неговата медийна компания Медиасет и десетина други ръководители на компанията.

Разследването е част от съдебен процес в Милано за телевизионните права на Медиасет, заподозряна в данъчни злоупотреби със сметки на нейния филиал РТИ през 2003-2004 година. Централата на РТИ е в Рим.

По това дело премиерът вече е обвинен в данъчни измами.

Медиасет, собственост на холдинга Фининвест на Силвио Берлускони, е отчела растеж на чистата печалба с 33,7% през първите шест месеца на 2010 година до 241,6 млн. евро, което потвърждава прогнозата й за увеличение на чистата печалба през 2010 година в сравнение с 2009 година.

Берлускони е обвинен в укриване на данъци, създаване на сенчести фондове и пране на пари при закупуването на правата за излъчване на американски фирми в Италия, уточнява ИТАР-ТАСС.

Самият премиер многократно е отхвърлял участието си в каквито и да било машинации, заявявайки, че е станал жертва на заговор на съдии-комунисти.

http://news.ibox.bg/news/id_745534089

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *