Posted inБез категория

Полша официално смята, че Русия е отговорна за гибелта на Качински

Членовете на персонала на военното летище на Смоленск са отговорни за катастрофата на полския президент Лех Качински, взела живота на 96 полски граждани, заяви министърът на вътрешните работи на Полша Йежи Милър.

„Те (причините), най-вероятно са такива, че част от тях може да се дължат на полската страна, а някои на Русия“, – каза полският министър на вътрешните работи и председател на Държавната комисия за изследване на причините за въздушни инциденти Йежи Милър.

За отбелязване е, че по-рано официална Полша не съобщаваше, че отговорността за катастрофата е на руската страна, според TSN.

Излизайки с доклад за причините на катастрофата близо до Смоленск в полския Сенат, Милър категорично отхвърли твърденията за необективност на данните, събрани от руска страна.

Той също така съобщи, че двама полски експерти, които са слушали записи на разговорите в пилотската кабина на президентския самолет не са разпознали гласа на шефа на дипломатическия протокол  Мариуш Котли, за който се предполагаше, че е бил там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *