Posted inБез категория

“Студената война” против НЛО! САЩ са се бояли не от СССР, а от извънземни?

Така смята Владимир Василиев – главен изследовател в Института за САЩ и Канада, специализирал в анализ на бюджета на САЩ,  в наредби и закони, приети от администрациите на американските президенти. Изучавайки тези „скучни“ документи той открива: За повече от половин век властта на Америка отделя много пари от държавния бюджет, за да проучи въпроса за извънземния интелект и изходящите заплахи от него.

„Полковник“ или „луд“?

Масовото осъзнаване на опасността,  която дебне в космоса започва с катастрофата на  НЛО в Ню Мексико. Има разбит летателен апарат, който не разполага с двигател и екипаж от четири хуманоиди.

Съобщения за инцидента са публикувани на 9-ти юли 1947 г.  в два от най-уважаваните вестници САЩ Ню Йорк Таймс и Уошингтън Поуст. Въпреки това, веднага съобщенията са опровергани с версия за най-новите оръжия на противника (най-вероятно СССР) и  неадекватността на очевидците. Но всичко това, според Владимир Василиев е в резултат на режима на секретност.

Останките от летателното средство и труповете на извънземните са прибрани от щатските ВВС и здраво заключени. Започва реализацията на свръхсекретен проект „Маджестик 12“ (по броя на експертите), чиято  роля е изучаване  и овладяване на технологиите на НЛО.

Прессъобщенията за инцидента за информационните агенции са подготвени от полковник Уилям Бланшар. По-късно, скептиците започват да го обвиняват в авантюризъм и склонност към фантазия. Въпреки това, Бланшар е командир на третия самолет, носещ атомна бомба към японските градове. Това означава, че полковникът има висше доверие на властите. Розуелската авиобаза, за първи път спомента от него пред медиите, беше най-високотехноличната в страната и единствената, където са разположени бомбардировачи с ядрено оръжие на борда. Следователно, дори ако приемем, че се е разбил дисколет – най-новата разработка на САЩ, то разгласяването му във вестниците е невъзможно, защото полковникът разкрива военна тайна. Тогава  защо той не е изправен пред военен съд, а е пенсиониран с „четири звезди“ ? Така че, нищо  в противоречие с американското правителство той не е направил!

Защо инцидента бе обсъден в медиите? Според руския  изследовател, само защото, ниските хуманоиди с тесни очи отдалеч са приличали на японци, чиято атака на американския флот се случва само 6 години преди описаните събитията. Синдромът на войната – Пърл Харбър е все още в паметта на военните.

Американците многократно променят своето отношение към инцидента- или го засекретявт- като Айзенхауер и Никсън, а изтичането на информация става  при Джонсън и Рейгън. И наистина само при Рейгън и то от самия него през 1987 г. се чуват думите за опасността от извънземна инвазия.

Инциденти – „близнаци“?

От мемоарите на президента Труман следва, че в Арктика е имало непонятни и дори мистериозни случаи. Анализът на сдържаността и изтичане на информация, карат Василиев (на снимката)  да стигне до извода, че на  6-ти декември 1950 г в североизточната част на Съединените щати е имало нападение  от НЛО, така че американците са правили подготовка за война с извънземните. Труман дори обявява извънредно положение (между другото, формално все още не е отменено). Тогава е изглеждало, че причината за тези действия на държавния глава може да е началото на войната в Корея. Въпреки това, анализът на военно-политическата ситуация по това време не потвърди тази версия.

Американците са били много уплашени от данните, проучвайки разбилия се НЛО: той е направен специално за  Земята – по отношение на температура, налягане, атмосферни параметри и други показатели на нашата планета.

Така Владимир Сергеевич има основание да смятат, че в началото на 80-те извънземните са поискали правителството на САЩ да върне останките на НЛО и телата на пилотите. Възможно е те дори да са си ги взели сами, поставяйки охраната на хангарите под хипноза.

Може би, поради това, в 80-те години е била формулирана идеята за „Междузвездни войни“ и САЩ са започнали да развиват проекта за противоракетна отбрана, насочен, както се оказва според  Владимир Василиев, не срещу Съветския съюз, а срещу евентуална заплаха от космоса. Цялата история на Студената война в съответствие с тази концепция е различна: САЩ винаги са се бояли от  внезапно нападение от космоса, а не и от Земята.

Между другото: През 2005 г., Клинтън, вече бивш президент на Съединените щати, заяви следното: „Това място в Невада (където са намерени останките от НЛО и телата на пилотите) всъщност е сериозен въпрос, и там наистина се намират артефакти с извънземен произход.

И още по темата:

Сражението на извънземни кораби над Сокоро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *