Posted inБез категория

Бомба със закъснител във финансовата ни система

Българската икономика е дебалансирана заради развитието през последните години само на строителния сектор, а сега се готви нов „балон“ от спекулативни инвестиции в изграждане на мощности от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Това становище изрази днес председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев при представяне на анализ на камарата за икономика на нисковъглеродната енергетика.

В последните години се привличаха ресурси основно в областта на строителството и затова сега имаме дебалансирана икономика, посочи Данев.

Строителният отрасъл засмука кредитния и човешки ресурс и генерира съществен, но нездравословен икономически растеж, допълва БТА.

Заложена е бомба със закъснител във финансовата ни система, която все още не е избухнала, заложен е и двоен дефицит – по търговската сметка и по текущата бюджетна сметка, което е изключително опасно, тъй като се сринаха чуждестранните инвестиции, заяви Данев.

Сега поради погрешна икономическа политика готвим нов „балон“ и това са ВЕИ, опитваме се да надуем този „балон“, с което ще довършим българската икономика, категоричен е Данев.

Бомба със закъснител във финансовата ни система – Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *