Posted inБез категория

Коледа докара истинско лято в Европа

Европа   е обхваната от мощен циклон. Топлият фронт  идва от Атлантическия океан, температурата навсякъде скочи с десет -двадесет градуса, в някои райони дойде истинско лято.

Тази година Коледа в Европа е  необичайно топла. Във Франция  термометрите показват рекордно високи температури. Според Националната метеорологична служба  в югозападната част на страната е истинско лято: в Биариц и По е повече от 24 градуса по Целзий, на брега на Бискайския залив хората са по плажовете. Някои дори влязоха във водата.

В Обединеното кралство силни порои прекъснаха  движението на влаковете и автомобилния транспорт. Най-тежко засегнати са югозападна Англия и Южен Уелс. По магистралите са въведени ограничения на скоростта. В четиристотин района е обявена извънредна ситуация. Британците са недоволни: много от тях по Коледа са на гости при приятели и роднини, а изключително високата температура може да развали празника.

В повишена готовност са спасителните служби в Холандия. Около много реки работят помпите с пълен капацитет, които изпомпват вода в съседните езера.

В германска Бавария въздухът  се е затоплил до повече от двадесет градуса по Целзий: подобрен е местният температурен рекорд. Средно  температурата в Германия се е повишила до плюс осемнадесет,  местните хора ходят по тениски и леки якета. Нивото на водата в река Рейн  се е увеличило с  осем метра и продължава да се повишава, спасителите се опитват да предотвратят наводнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *