Posted inБез категория

Обама издаде указ за действия при извънредни ситуации

Указът се нарича  „За подготовката на средства за национална безопасност“ и по същество е списък за дейностите в случай на военно положение.

Документът предписва действията на държавните органи в „извънредни ситуации“, като например привличането на работната сила, използването на публична и частна собственост, достъп до държавния резерв и др. Всичко е стандартно, всяка страна има подобен списък, но има и нюанси …

Документът се отнася до разработването на препоръки за подобряване на специалните  индустриални  производства  и техния капацитет да се гарантира безопасността, като се споменава и  необходимостта от контрол на гражданските търговски обекти  в случай на извънредни ситуации. Една интересна точка се отнася и за гаранциите за заеми, отпуснати от частни организации.

В случай на извънредна ситуация се създава специален орган NDER, отговорен за изпълнението на мерките за националната сигурност, който между другото може да изисква привличането на работна сила без заплащане (Sec. 502) и да не се привличат към тези мероприятия хората от специален списък.

Постановлението отменя това от 1988 г.

http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/03/16/executive-order-national-defense-resources-preparedness

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *