Posted inБез категория

Хиляди българи протестираха срещу АСТА

Над 8 хил. души се включиха според организаторите в днешния протест в София срещу Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА), съобщи   Вести.бг,

Някои от протестиращите   носят маски на „Anonymous“, но получават забележки от полицаите, охраняващи протеста, да свалят маските си, тъй като протестът е мирен.

Група от протестиращи донесоха българското знаме в огромен размер. Вижда се и черно знаме с череп. Протестиращи издигат плакати: „Стоп АCТА“, „Fuck АCТА“, „Спрете ACTA или ние ще я спрем“.

Някои от присъстващите издигат лозунги като: „Баста на ACTA“, „Ако глупостта имаше способност да лети, то ГЕРБ би изчезнал безследно в небесата“. Този лозунг е издигнат въпреки, че организаторите декларираха, че протестът няма политически цели.

Шествието мина от НДК по бул. „Витоша“, след това по бул. „Княз Александър Дондуков“, а после по бул. „Цар Освободител“ до Народното събрание.

Тази сутрин скулптурите на Паметника на Съветската армия, на братята Христо и Евлоги Георгиеви пред СУ „СВ. Климент Охридски“, на Петко и Пенчо Славейкови на едноименния площад, Кирил и Методий, Руски паметник, Патриарх Евтимий и други

осъмнаха с маски на Anonymous.

„Сигурни сме, че ако тези велики българи бяха живи днес, щяха да бъдат с нас утре на площада. Това са само част от онези велики личности, които са ни просветлявали и защитавали свободата на словото и правото ни да бъдем хора!“, споделят организаторите на протеста.

Граждани от 17 български града

излизат днес на масов протест срещу приемането на ACTA в България. Акцията е част от световния ден за протест срещу АСТА, като протести ще има и в други европейски държави. Протести срещу приемането на Търговско споразумение за борба с фалшификациите – ACTA се организират в София, Варна, Бургас, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Разград, Русе, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, Пазарджик, Видин, Перник и Сандански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *