Медитация „Получаване отговор на въпрос“

Кажете на глас проблема, който искате да разрешите, или въпроса, на който искате да получите отговор 3 пъти.

Не забравяйте, че това, което искате, трябва да бъде етично спрямо другите хора.

И тогава кажете: „И нека това, което правя, е от полза за всички живи същества.“

Затворете очи. Докато вдишвате, повдигнете раменете си колкото е възможно по-високо, след това задръжте дъха си и повдигнете раменете си още повече, а след това, като издишвате, отпуснете раменете си и усетете как поток от топлина и релакс се разпространява по раменете и тялото ви. Направете това три пъти.

Представете си и почувствайте как въздухът около тялото ви започва да се изпълва със светлина. Че седите в поток от лека бяла светлина. Позволете си да започнете да вдишвате тази бяла, лека, приятна светлина и да изпълвате тялото си със светлина. Напълнете стъпалата, пищялите и прасците, коленете и бедрата.

След това напълнете таза, корема, гърдите. С всеки дъх тялото ни все повече се изпълва с лека, приятна светлина. И сега дланите, предмишниците и изцяло ръцете и раменете също са изпълнени с бяла светлина.

Поемете дълбоко въздух и издишайте и оставете потока светлина да облее врата и главата ви.

И можете да почувствате и осъзнаете, че цялото ви тяло се е превърнало в едно невероятно кълбо от бяла светлина. Там, в медитацията, затворете очи и си позволете да се насладите на това невероятно преживяване, да бъдете леки. Усетете светлината с цялото си тяло.

И докато сте в състояние на светлина, представете си, че сте в огромна древна библиотека. Огромни витражи с древни сакрални шарки. Под този висок купол са събрани всички книги, писани някога. И дори тези, които все още не са написани. Цялото знание, записано някога, е на тези рафтове. Писма от брезова кора, свитъци от папирус, книги, написани на пергамент и на хартия. Всички те са на тези рафтове.

Застанете в центъра на залата и плеснете с ръце три пъти и кажете за какво сте дошли. По ваш призив се появяват библиотекар и богинята на вдъхновението Муза. Тя ви хваща за ръка и ви отвежда до частта от библиотеката, където има отговор на вашия въпрос. Библиотекарят ви посочва към рафта, където са книгите. Вземете от тях тази, към който се протяга ръката ви и я отворете. Може би отговорът ще бъде под формата на думи, символи или знаци. Запомнете го и се върнете обратно в центъра на залата. Благодарете на библиотекаря и Муза за помощта.

Плеснете с ръце три пъти и се върнете към тук и сега. Почувствайте тялото си, поемете дълбоко въздух и издишайте и разтегнете цялото си тяло.

Нарисувайте в ума си какво се е случило по време на вашето пътуване и запишете своите прозрения.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!