НАСА се подготвя за първия контакт с извънземните (видео)

Както стана известно на The Times, НАСА предприе доста странна и неочаквана стъпка: космическата агенция подписа договор с британски църковни представители като част от програма за подготовка на религиозни водачи за откриването на извънземен живот.

Както съобщава The Times, НАСА и други космически агенции се насочват към намиране на доказателства, че живот съществува извън планетата Земя.

Преподобният д-р Андрю Дейвисън, свещеник и професор по теология в университета в Кеймбридж, е един от 24-те теолози, които участват в спонсорирана от НАСА програма в Центъра за теологични изследвания на Космическата агенция (CTI) в Принстънския университет.

Теолозите се опитват да преценят как основните световни религии ще реагират на новините за откриването на извънземен живот.

Официално тази инициатива на НАСА е свързана с пускането на космическия телескоп Джеймс Уеб на стойност 10 милиарда долара.

Експерт от НАСА казва пред The ​​Times: „Може да не намерим живот до 100 години. Или можем да го намерим още следващата седмица.“ И сега Дейвидсън, заедно с екип от други теолози, се опитва да отговори на въпроса: Бог ли е създал живот в други части на Вселената? Или: Бог изпрати ли Спасителя да умре за греховете на хората или за греховете на извънземните?

Друг въпрос, който британските свещеници се опитват да решат, е дали откриването на извънземен живот изисква религиите да пренапишат цялата история на сътворението в Битие? Дейвисън кандидатства за програмата, след като обсъди тези въпроси със своите студенти по теология, а след това прекара една академична година в Принстънския университет през 2016 г. по спонсорираната от НАСА програма Social Impact of Astrobiology на стойност 1,1 милиона долара.

Шефът на CTI Уил Сторар казва, че програмата тепърва започва и НАСА иска „сериозни научни изследвания, публикувани в книги и списания“, посветени на „дълбокото чудо, мистерия и значението на откриването на живот  на друга планета“. Според уверенията на Дейвисън, водещите световни религии ще приемат новината за откриването на извънземни „с лекота“.

Коментар: Когато от време на време ние, подобно на други конспиративни, уфологични или нибирологични ресурси, правим определени материали, посветени на предстояща среща със зелени човечета, някои коментатори се натъкват на материала и започват да разказват, че всички „чинии“ са отблясъци на лещи и че авторите на материала са идиоти.

Но, както виждаме, още по-големи „умници“ работят в НАСА и във Ватикана, където се готвят да представят на света малки зелени човечета поне от 2016 г. И трябва да приемем, че там вече всичко е написано и как да се обясни и какво да се каже, така че скептиците скоро ще очакват големи промени в мирогледа си.

Някои, които са със слаби нерви, няма да могат да понесат това, което виждат и ще полудеят, какъвто беше случаят с американските индианци, които първи срещнаха испанците.

Единственото, което не е много ясно, е защо НАСА не включи в програмата си някой от известните борци срещу пандемията, след като, както смятат много конспиролози, марсианците и пандемията са някак свързани.

По-специално, Хърбърт Уелс във „Войната на световете“ предполага, че марсианците могат да загинат от обикновен грип. В тази светлина НАСА със сигурност трябва да вземе някои мерки, за да защити братята, но досега няма съобщения за това.

Може би те ще се появят по-късно, когато времето на разкриване ще бъде още по-близо, така че следим развитието на събитията.

ufonews

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2021 30dumi.eu All rights reserved!