Пътничка на круизен кораб в Италия бе заподозряна, че е с коронавирус. 7 хиляди души са блокирани на лайнера!

Седем хиляди човека на борда на круизен кораб в Италия са със забрана да слязат на брега, след като пътничка от Макао е проявила симптоми на вирусна инфекция. Първите резултати от теста обаче  не са потвърдили, че тя има коронавирус.

54-годишната китайка и съпругът й са временно изолирани на борда на Коста Смералда, който прави круиз из Средиземно море и сега е акостирал в пристанището на Чивитавекия, близо до Рим.

Местните власти са забранили на пътниците и екипажа да напускат кораба. Общо на борда има 6 хиляди пътници и около хиляда членове екипаж.

Около 1,5 хиляди човека трябваше да слязат от кораба в Чивитавекия, а около хиляда нови туристи трябваше да се качат на борда. През нощта те ще бъдат настанени в хотели.

В четвъртък вечерта круизната компания Costa Crociere обяви, че отплаването е отложено за петък.

Както разказва един от пътниците за агенция Ansa, мнозина на борда се оплакват от лоши условия.

„Нямаме никаква информация, интернетът не работи, по телевизията се излъчват само реклами, а ние искаме да гледаме новините“, каза тя.

Какво се случва на борда на круизния кораб?

Изолираната от медиците китайка от Макао е пристигнала от Хонконг, за да участва в круиза, а симптоми на заболяване са се появили на борда на кораба.

На лайнера е пристигнала група от двама лекари и медицинска сестра от римската болница Спаланзани, която е специализирана по инфекциозни заболявания.

Според Costa Crociere на борда на круизния лайнер има около 750 пътници от Китай. Състоянието им не предизвиква безпокойство.

Costa Smeralda, флагманският кораб на компанията и петият най-голям круизен кораб в света, е пристигнал от пристанището на Палма де Майорка, в рамките на едноседмичен круиз по западното Средиземноморие.

Лайнерът по време на круиза е правил спирки в Марсилия и Барселона. Следващата спирка е трябвало да бъде морският курорт Ла Специя. Costa Crociere вече обяви, че ако корабът отплува в петък, тази спирка ще бъде пропусната.

По Би Би Си

© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2020 30dumi.eu All rights reserved!