Арнолд Шварценегер за смъртта: „Тя ме вбесява!“

Актьорът се надява, че след смъртта все пак има нещо. Арнолд Шварценегер вече не е млад – тази година той навърши 72 години – и, както изглежда, понякога се замисля за смъртта. На гости у радиоводещия Хаурд Стърн Шварценегер споделя мислите си по този повод.

Оказа се, че смъртта не плаши, а вбесява актьора. Би било хубаво, казва Шварценегер, да знаеш, че да умреш не е краят на пътя, а преход за някъде.

Не се страхувам от смъртта, но тя просто ме вбесява. По-специално, както ми се струва, тя [дразни] хора като нас – ние имаме такъв вид живот, а след това веднага всичко свърша. Това просто ме вбесява.

Истината е в това, че [след смъртта] просто заминавате на 6 фута под земята и бавно гниете. Лично аз се надявам, че и след смъртта има живот, но е малко вероятно да бъде такъв, какъвто е сега. Мисля, че няма да можем да седим там както сега, да даваме интервюта, да се смеем и да се радваме на живота.

Може би ще има ангели около нас. Може би Бог ще ни наказва всеки път, когато кажем дума от три букви или нещо подобно. С две думи най-досадното е, че е неопределено и непознато. Просто непоносимо.

Единственото, което ни остава да направим в такава ситуация, шегува се Арнолд, е да се опитаме да живеем вечно. Макар че при него, това не се получава зле.

Забележително е, че срещата с Шварценегер със Стърн се дължи на скорошната премиера на новата част на „Терминатора“. В този нов филм Арнолд отново играе робот-убиец от бъдещето и Сара Конър обещава да го убие, когато всичко свърши. Възможно е именно това да е настроило актьора на такива философски разсъждения.

© 2019 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2019 30dumi.eu All rights reserved!