27-годишен мъж съди родителите си – дали му живот без негово съгласие

Рафаел Самуел, 27-годишен жител на Ню Делхи, възнамерява да съди родителите си по една доста странна причина.

Става дума за това, че индиецът е ревностен поддръжник на антинатализма – философска и етична позиция, според която раждането на човек без негово съгласие е неправилно от морална гледна точка. С други думи, такива хора са убедени, че изобщо не трябва да се ражда за да не се излагат децата на тежкото бреме на живота.

Любопитното е, че самият Рафаел е израснал в добро, доста богато семейство и никога не се е оплаквал от материалното ниво и качеството на живота си. Въпреки това мъжът твърди, че баща му и майка му са го родили единствено за собственото си удоволствие, следвайки социалните норми, и ако нашият герой е могъл да избира, той би предпочел да не се е раждал въобще.

При това, според Самуел, той може само да гадае какво мислят хората, създаващи деца в бедност или болест, добре знаейки на какви страдания обричат ​​на потомството си.

Ако се вярва на индиеца, той наистина обича баща си и майка си, но той счита, че трябва да създаде прецедент за сънародниците си да мислят за отговорността на майчинството и родителските чувства като цяло.

Според мъжа, може би една или друга двойка не трябва да имат деца, ако съществува вероятност, че някой ден тези потомци ще искат да съдят за това, че са ги заченали без да искат разрешението им.

Както, може би се досещате, много потребители в мрежата разкритикуваха Рафаел за решението му да съди родителите си. Много коментатори признават, че е по-добре да нямате дете, ако не сте в състояние да му осигурите прилично бъдеще, но е грях индиецът да се оплаква: той е израснал в щастливо семейство и животът му в този свят въобще не е бил тежък.

e -chronicles

Последвайте ни в Телеграм

© 2018 30dumi.eu  All rights reserved!

Още по темата:

Кошмарна „евростатистика“: Миналата година в България са убити 35 деца, през тази – 25

Кошмарна „евростатистика“: Миналата година в България са убити 35 деца, през тази – 25

Шумен е на първо място в страната по отношение на адаптирано към децата правосъдие.…

Днешните деца трябва да бъдат готови да работят до 100 години на 40 различни работни места

Днешните деца трябва да бъдат готови да работят до 100 години на 40 различни работни места

Водещият бизнес консултант и главен изпълнителен директор на консултантската компания Fast Future Rohit Talwar…

© 2018 30dumi.eu  All rights reserved!