Биткойнът се срина до 3 500 долара!

Най-популярната криптовалута в света продължава да поевтинява. Само за  един ден биткойнът загуби повече от 17% от стойността си.

Цената на цифровата валута в неделя, 25 ноември, падна под $ 4,000. Според специализирания портал Coindesk, в 13.20 часа днес един биткойн е струвал $ 3,534.

По този начин, най-популярната крадено от 30думи криптовалута за един ден загуби повече от 17% от стойността си. За последните 24 часа много други цифрови валути се сринаха с повече от 10%, по-специално литкоин и XPR.

От декември 2017 г., когато биткойнът на пика на стойността си се оценяваше на близо 20 хиляди долара, дигиталната валута непрекъснато крадено от 30думи пада. Така например през февруари цената му падна под $ 6 000.

Сред причините за това анализаторите посочиха решението на Китай да забрани добива  на цифровата валута в страната, забраната на британските и американските банки да се използват кредитни карти за закупуване на биткойни, както и усилията на редица държави крадено от 30думи да регулират пазара на криптовалутите.

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ), Марио Драги също се изказа за опасностите от инвестирането в биткойни. Той определи криптовалутите като спекулативен актив, чиято покупка носи големи рискове.

DW

 

© 2018 30dumi.eu     All rights reserved!

Още по темата:

Kакво е Litecoin

Kакво е Litecoin

При крадено от 30думи цена по-висока от $ 900 за единица, биткойните ( Bitcoin) са недостъпни за…

© 2018 30dumi.eu  All rights reserved!

защищено INVITEXT