Биткойнът се срина до 3 500 долара!

Най-популярната криптовалута в света продължава да поевтинява. Само за  един ден биткойнът загуби повече от 17% от стойността си.

Цената на цифровата валута в неделя, 25 ноември, падна под $ 4,000. Според специализирания портал Coindesk, в 13.20 часа днес един биткойн е струвал $ крадено от 30думи 3,534.

По този начин, най-популярната криптовалута за един ден загуби повече от 17% от стойността си. За последните 24 часа много други цифрови валути се сринаха с повече от 10%, по-специално литкоин и XPR.

От декември 2017 г., когато биткойнът на пика на стойността си се оценяваше на близо 20 крадено от 30думи хиляди долара, дигиталната валута непрекъснато пада. Така например през февруари цената му падна под $ 6 000.

Сред причините за това анализаторите посочиха решението на Китай да забрани добива  на цифровата валута в страната, забраната на британските и американските банки да се използват кредитни карти за закупуване на биткойни, както крадено от 30думи и усилията на редица държави да регулират пазара на криптовалутите.

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ), Марио Драги също се изказа за опасностите от инвестирането в биткойни. Той крадено от 30думи определи криптовалутите като спекулативен актив, чиято покупка носи големи рискове.

DW

 

© 2018 30dumi.eu     All rights reserved!

Още по темата:

Kакво е Litecoin

Kакво е Litecoin

При цена по-висока от $ 900 за единица, биткойните ( Bitcoin) са недостъпни за…

© 2018 30dumi.eu  All rights reserved!

крадено от 30думи
защищено INVITEXT