Биткойнът се срина до 3 500 долара!

Най-популярната криптовалута в света продължава да поевтинява. Само за  един ден биткойнът загуби повече от 17% от стойността си.

Цената на цифровата валута в неделя, 25 ноември, падна под $ 4,000. Според специализирания портал Coindesk, в 13.20 часа днес един биткойн е струвал $ 3,534.

По този начин, най-популярната криптовалута за един ден загуби повече от 17% от стойността си. За последните 24 часа много други цифрови валути се сринаха с повече от 10%, по-специално литкоин и XPR.

От декември 2017 г., когато биткойнът на пика на стойността си се оценяваше на близо 20 хиляди долара, дигиталната валута непрекъснато пада. Така например през февруари цената му падна под $ 6 000.

Сред причините за това анализаторите посочиха решението на Китай да забрани добива  на цифровата валута в страната, забраната на британските и американските банки да се използват кредитни карти за закупуване на биткойни, както и усилията на редица държави да регулират пазара на криптовалутите.

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ), Марио Драги също се изказа за опасностите от инвестирането в биткойни. Той определи криптовалутите като спекулативен актив, чиято покупка носи големи рискове.

DW

 

© 2018 30dumi.eu     All rights reserved!

Още по темата:

Kакво е Litecoin

Kакво е Litecoin

При цена по-висока от $ 900 за единица, биткойните ( Bitcoin) са недостъпни за…

© 2018 30dumi.eu  All rights reserved!