DW: Противниците на еднополовитe бракове побeдиха на референдумa в Тайван

По – рано Тайван стана първата азиатска държава, в която Конституционният съд легализира гей браковете. Само че жителите на острова се противопоставиха на това.

Повечето хора в Тайван се изказаха на референдума „против“ хомосексуалния брак. Повече от седем милиона участници в плебисцита, проведен в събота, 24 ноември, са за това : брак  да бъде сключван само между мъж и жена.

Според предварителните резултати повече от шест милиона тайванци са се съгласили, че партньорствата между лица от един и същ пол трябва да получат специални права.

Браковете между хора от един и същи пол бяха подкрепени само от три милиона участници в референдума.

През май 2017 г. Тайван стана първата държава в Азия, в която Конституционният съд легализира брака между лица от един и същи пол. Съответният закон трябваше да влезе в сила след две години. Въпреки това, под натиска на противниците на легитимирането на гей съюзите, властите се съгласиха да проведат референдум за промени в закона.

Очаква се след приемането на плебисцита да бъде приета правна норма, регулираща правата на участниците в партньорства между лица от един и същ пол.

На снимката: Първата еднополова будистска свадба в  Тайван, 11 август 2012 года

dw.com

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!