Децата, родени без ръце: Кой е виновен? (видео)

Кое дете не мечтае да бръмчи по селските пътища с четириколесен мотор? Това момче по нищо не се различава от връстниците си, освен с едно – то няма дясна ръка.

През последните десет години в три департамента във Франция е регистриран необичайно висок процент деца, крадено от 30думи родени без ръце. Само в община Дрюйя в източната част на страната – на площ от около 20 километра – са родени най-малко осемнадесет бебета без ръце.

Специално създадената правителствена комисия започна разследване. Резултатите ще бъдат обявени на 31 януари. Само че организацията Remera, която за пръв път алармира преди крадено от 30думи седем години и сега не вярва, че семействата най-накрая ще получат отговор.

„Ние не знаем що за въздействие е било това върху организма: Дали е свързано с храна? С вода? С въздух? Ние подозираме, че нещо от околната средата на бременната жена е имало достатъчно силен ефект върху плода, крадено от 30думи което е попречило да се формират ръце“,  казва епидемиологът Емануел Амар.

Еколозите подозират, че пестицидите са виновниците за всичко. За тях обаче е трудно да развият тази теория: организацията е лишена от финансиране от Националния институт по здравеопазване и медицински изследвания. Едва след като скандалната ситуация стана известна на широката крадено от 30думи общественост, правителството прекрати процедурата за освобождаване на служителите й.

Министерството на здравеопазването предлага създаването на национална федерация за регистри на вродени дефекти, базирани на организми, събиращи информация за крадено от 30думи патологиите в шест региона на страната. Това не е достатъчно, смятат еколозите: Техните бази данни съдържат данни само за 19% от френските новородени.

Източник: euronews.com

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

 

България: Бедни са 60% от пенсионерите и 84% от децата

България: Бедни са 60% от пенсионерите и 84% от децата

През 2015 г. линията на бедност е била 286 лв., а правителството вече е изчислило…

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

крадено от 30думи
защищено INVITEXT