Исландия забранява ВСИЧКИ продукти, в които има палмово масло! Ето защо!

palmi

Когато мислите не само за себе си.

Исландия забранява използването на палмово масло в собствените си продукти. Правителството ще изпълни тази инициатива до края на 2018 г., съобщава Би Би Си.

Забраната ще се прилага само за продукти, произведени в страната. Продуктите от други производители могат да съдържат палмово масло.

Тези мерки са предназначени да забавят унищожаването на тропическите гори. Те се изсичат за да се освободи място за производство на палмово масло.

Исландският управляващ директор Ричард крадено от 30думи Уокър заяви, че „няма такова нещо“ като правилно палмово масло.

„Дори сертифицирането на палмовото масло не спира обезлесяването, но размерът на насажденията за добив на палмово масло продължава да се увеличава“, каза той пред Би Би Си.

Уокър каза, че този ход ще увеличи разходите за производство на храни, но крадено от 30думи те няма да засегнат клиентите:

„Ще има допълнителни разходи, но вярваме, че това е правилното нещо.“

Защо използването на палмово масло е противоречиво?

Производството на палмово масло доведе до обезлесяването на 8% от световните гори през периода 1990-2008 г.

Изгарянето на големи площи от горите води до замърсяване на въздуха крадено от 30думи в Югоизточна Азия.

Палмовото масло се използва, за да направят половината от продуктите, които ще намерите на рафтовете на супермаркетите: то се съдържа в шампоани и бисквити.

Някои експерти предупреждават: използването на палмово масло вреди на здравето – съдържа наситени мазнини в големи количества.

Производството на палмово масло води до крадено от 30думи намаляване на популацията на орангутаните.

В някои райони отглеждането на палмови дървета води до изчезването на горите, чиито обитатели са останали без дом. Много от насажденията са разработени в нарушение на всички закони и права на местните жители.

Исландските производители вече търсят алтернатива на палмовото масло.

http://www.bbc.com/news/business-43696948

Oще по темата:

крадено от 30думи
крадено от 30думи
защищено INVITEXT