Българи са държани като роби във ферма в Корнуол

РОБИ

Около 200 мигранти бяха освободени в английското графство Корнуол: техният робски труд е бил  използван в една от фермите за цветя.

Фермата за цветя в Корнуол в югозападната част на Англия съвсем не прилича на  модерен център за търговия с роби, но именно в нея  в четвъртък са били освободени около 200 имигранти от Източна Европа, чийто робски труд са  използвали престъпници.

Имигрантите от Литва, Румъния и България са  освободени  в резултат на полицейска акция: по време на една от  проверките, полицаите били озадачени от  условията, в които били държани селскостопански работници.

„Това е крайно необичайно, – казва инспекторът от криминалната полиция Гейл Уиндзор – за пръв път се сблъскват такова количество жервти за над 20 години полицейска служба, но преди всичко  освободените бяха  прегледани от лекарите: това е необходимо за да се уверим, че  имат всичко необходимо.“.

Мигрантите, предимно мъже, са били заведени в специално създаден за  тях център. Сега със съдбата им ще се заемат благотворителни организации, по-специално „Армията на спасението“, и държавните служби.

Полицията е  задържала  трима мъже по подозрението, че  използват робски труд.

Още по темата: