12

Кьолнската полицията изпрати заявление в прокуратурата да образува наказателно производство срещу един от лидерите на десните популисти „Алтернатива за Германия“. Беатрикс фон Сторч е заподозряна в подбуждане на етническа омраза  заради туит на Нова година, в който тя коментира публикувано от полицията  поздравление за  Нова година на арабски език.

„Какво, по дяволите, става в тази страна? – пише фон Сторч. Защо  официалната страница на полицията в Северен Рейн – Вестфалия. публикува туитове на арабски? Те смятат, че по този начин ще  успокоят дивашките,  извършващи групово изнасилване,  орди от мюсюлмански мъже?“

Преди две години на Нова година в центъра на Кьолн, стотици жени бяха подложени на сексуално насилие от група мъже от мюсюлмански страни. Тази година германската полиция, включително полицията в Кьолн, въведе допълнителни мерки за сигурност. Tуитът на арабски в полицията обясниха с желанието да бъдат разбрани.

След скандалната публикация фон Сторч беше блокирана от Twitter в продължение на 12 часа. Нейната съратничка в партията Алис Вейдел  протестира срещу цензурата и обвини властите, че са отстъпили пред хулиганстващите мигранти, които „мародерстват, посягат на жени, бият ги, въоръжени с ножове.“

Подбуждането на национална вражда, за което е заподозряна  фон Сторч, се наказва в Германия с лишаване от свобода до 5 години.

 

Евро – Комисарката Могерини: Европа се нуждае от имигранти

Евро – Комисарката Могерини: Европа се нуждае от имигранти

Европа има нужда от имигранти за своята икономика, заяви в малтийската столица европейският комисар…