„Фрийдъм Хаус“: Все повече правителства манипулират хората чрез социалните медии и интернет

1 фри хаус

Все повечето правителства следват примера на Русия и Китай, като манипулират социалните медии и потискат изразяването на мнения в Интернет, което е сериозна заплаха за демокрацията, съобщава „Freedom House“ в доклада си за свободата на Интернет през 2017 г.

Изследването за свободата на Интернет, проведено в 65 държави, показа, крадено от 30думи че поне 30 правителства използват някаква форма на манипулация, за да манипулират информацията в интернет, в сравнение с 23 в  предходната година.

Тези манипулации включват платени коментатори, тролове, крадено от 30думи „ботове“ и фалшиви новини.

В доклада се казва, че тактиката на онлайн манипулирането и дезинформацията е играла важна роля на изборите в най-малко 18 страни миналата година, включително и САЩ.

– Използването на платени коментатори и политически ботове за разпространение на правителствената пропаганда се насърчаваше в  Китай и Русия, но крадено от 30думи сега става глобално. Ефектите върху демокрацията и гражданския активизъм от тези бързо разпространяващи се техники са потенциално катастрофални, заяви Майкъл Абрамович, президент на Freedom House.

Саня Кели, директор на проекта „Свобода на Интернет“, обясни, че такива манипулации често са трудни за откриване и още  по-трудни за борба с тях, за крадено от 30думи разлика от други видове цензура, като блокиране на уеб сайтове.

Организацията заяви, че 2017 е седмата поредна година, която се характеризира с цялостен спад в онлайн свободата в резултат на тези и други усилия за филтриране и цензуриране на информация в Интернет.

Работи ли Путин за Новия световен ред?

Работи ли Путин за Новия световен ред?

крадено от 30думи
Спектакълът е с непредвидим край Събитията от последните дни нагледно обясняват ненамаляващата популярност на…

DW : “Всичко е един гигантски заговор!“

DW : “Всичко е един гигантски заговор!“

Съществува план за демографското унищожение на българската нация – това е само една от…

Германците стават бежанци и бягат от страната си, страхувайки се от бежанците (ВИДЕО)

Германците стават бежанци и бягат крадено от 30думи от страната си, страхувайки се от бежанците (ВИДЕО)

„В момента става страшно в  Германия … всички бежанци са  млади мъже … толкова…

крадено от 30думи
защищено INVITEXT