Пентагонът: Единственият начин да се унищожи северно-корейската ядрена програма е сухоземна операция

ким

Адмирал Дюмонт отговори на въпрос на конгресмени – демократи, адресиран до генералния щаб за очакваните загуби при евентуална такава операция, пише днес http://plusinfo.mk.

Американският вицеадмирал Майкъл Дюмонт, заместник-директор на Съвета на  генералния щаб, информира Конгреса, че единственият гарантиран начин да се унищожи северно-корейската ядрена програма е сухопътна операция срещу крадено от 30думи тази държава с 25 милиона жители.

Адмирал Дюмонт отговори на въпроса на конгресмени – демократи, адресиран до генералния щаб за очакваните загуби при евентуална такава операция, както и крадено от 30думи на това дали би било възможно ядрената програма на Северна Корея да се унищожи само с въздушни удари.

Според анализа на висшите военни,  сериозен проблем е това, че Сеул, столицата на Южна Корея, чието население е приблизително равно на населението на Северна Корея, се намира само на 50-ина километра от крадено от 30думи границата със Северна Корея и може лесно да бъде поразена от  концентрираната северно-корейска артилерия, което би довело до огромни цивилни жертви.

Освен ядреното оръжие и хилядите оръдия, насочени към Сеул, Северна Корея разполага с химическо и биологическо оръжие, което се съхранява в специални инсталации,  заровени дълбоко под земята.

„Оценките са крадено от 30думи изключително шокиращи“, каза сенатор Даян Фейнщайн, която председателства разузнавателния комитет на Сената.

Искането да се информира Конгреса за армейските оценки за евентуално нападение срещу Северна Корея идва в момент, когато президентът Доналд Тръмп е на посещение в Източна Азия, включително Южна Корея и Япония, двете страни, които се чувстват най-много крадено от 30думи засегнати от евентуални агресивни стъпки на Северна Корея.

Тръмп и северно-корейският лидер Ким Чен Ун си размениха  заплахи за взаимно унищожение през последните няколко месеца.

Ким Чен-ун отговори на Тръмп: „Ще укротя лудия старец“

Ким Чен-ун отговори на Тръмп: „Ще укротя лудия старец“

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви по държавната телевизия, че речта на президента…
САЩ заплашиха Северна Корея с „мащабен военен отговор“
крадено от 30думи

САЩ заплашиха Северна Корея с „мащабен военен отговор“

„Ще има военен отговор в голям мащаб и той ще бъде както ефективен, така…
Пентагонът с план за превантивни атаки срещу 20 обекти в Северна Корея

Пентагонът с план за превантивни атаки срещу 20 обекти в Северна Корея

Цели ще бъдат обекти, от където могат да се изстрелват ракети, военни комплекси  крадено от 30думи и…

защищено INVITEXT