Екслужителят на ДАНС и ГДБОП Р. Миленов: Ставаш министър като докажеш, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона

омерта

В България не се става случайно министър, преди това трябва да си доказал, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона, това каза пред Дарик бившият служител на ДАНС и ГДБОП и настоящ експерт по икономическа престъпност Росен Миленов.

Той нарича задкулисието у нас омерта. „Когато нарушаваш крадено от 30думи закона, ставаш зависим. Затова всички днес сме зависими и не сме критични към случващото се на улицата в политиката. Безмълвни сме, защото се чувстваме съпричастни към престъпленията“, обясни Миленов.

Как се влиза в политическия и икономическия ни елит?

„Трябва да нарушиш закона. Да извършиш не едно, две, а най-малко три крадено от 30думи престъпления, за да си част от тяхната каста. Тя е престъпна каста. Криминалният капитал е разделен. В България налице е мафия, която условно можем да разделим на два клана – източен и западен. Това са двата основни центъра.

Едните се асоциират с Русия, а другите – със САЩ и Европейския крадено от 30думи съюз. Ползват индулгенцията на батковците, за да може тук на местно ниво пред останалите да имат тежест и сила да извършват крупните схеми“, заяви още Миленов.

„Ако искаш нещо да правиш в тази държава, трябва да се съобразиш с техните неписани правила. А когато се съобразиш или веднъж ги употребиш, крадено от 30думи значи влизаш в омертата“, коментира още експертът.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ministyr-u-nas-se-stava-sled-kato-dokazhesh-che-mozhesh-da-uchastvash-v-shemi-2058887

 

Mинчо Христов: ЦЕНАТА НА ТОКА МОЖЕ ДА ПАДНЕ С ПОНЕ 50%, НО ОЛИГАРХИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВА

Mинчо Христов: ЦЕНАТА НА ТОКА МОЖЕ ДА ПАДНЕ С ПОНЕ 50%, НО ОЛИГАРХИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВА

Според българските политици и обслужващите ги медии доходите и пенсиите в България са най-ниските…

 

Пламен Даракчиев:В момента у нас няма партия, която крадено от 30думи да извади страната от лапите на олигархията

Пламен Даракчиев:В момента у нас няма партия, която да извади страната от лапите на олигархията

30 думи: Г-н Даракчиев, какво се промени в политическата класа от протеста през 1991…

България се превръща в Абсурдистан, в Комедистан, а най-вече в Трагедистан…*

България се превръща в Абсурдистан, в Комедистан, а най-вече в Трагедистан…*

Не зная кой какво усещане има, но моето е, че България се превръща крадено от 30думи в…
защищено INVITEXT