Скандал: Елизабет II отказа да приеме Тръмп

fullВизитата на президента на САЩ Доналд Тръмп в Обединеното кралство бе отложена за  началото на 2018 г., заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Според нея времето и статусът на пътуването на американския лидер в Лондон   изискват  още съгласуване. Поканата на кралица Елизабет II да посети британските острови Тръмп крадено от 30думи получи на седмия ден след встъпването си  в длъжност. Той бе  готвен за прием в края на 2017 година.

На Даунинг стрийт дори заявиха, че „кралицата бе  доволна, когато Тръмп се съгласи да посети Лондон“. Оттогава администрацията на САЩ координира графика на държавното посещение, което предполагаше среща с монарха.

крадено от 30думи

Въпреки това, след шест месеца Бъкингамският дворец негласно даде да се разбере, че Елизабет II няма намерение да се среща с Тръмп. Това означава, че посещението му няма да крадено от 30думи бъде държавно, а работно – на ниво правителство на Великобритания и без тържествена вечеря с кралицата. За да унижат американския президент бе решено публично – повече от 1,8 милиона души подписаха петиция с искане да се  анулира посещението.

Позицията на кралицата бе изразена от кмета на Лондон Садик Хан, който крадено от 30думи отказа да простре червен килим пред високопоставения гост от Вашингтон. Говорителят на Камарата на общините Джон Берков също се отличи, заявявайки, че няма да позволи на Тръмп да говори в долната камара на парламента.

Лидерът на либерал- демократите сър Винс Кейбъл нарече американския президент „расист“.

„Великобритания е готова да приеме крадено от 30думи африкански лидери с държавно посещение, но не и Тръмп, който е опасен“, цитира Кейбъл Evening Standard.

А бившият шеф на Лейбъристката партия, Едуард Милибанд, смята Тръмп за „тъпак“. Каква е причината за тази агресия?

Отговорът е на повърхността: британският елит от самото начало на президентската кампания в САЩ заложи на крадено от 30думи победата на Хилари Клинтън. Следователно тържественото приемане на Тръмп в Бъкингамския дворец ще означава неговото легитимирене както от аристокрацията, така и от финансистите в Лондонското Сити.

Клинтън доля „масло в огъня“, като призова Лондон да подпише след Brexit ново търговско споразумение с Европейския съюз и да се откаже от  двустранна крадено от 30думи сделка с Тръмп, който „не вярва в търговията.“

„Сделката не предполага преференциални търговски условия. А  това означава, че Обединеното кралство ще загуби опростен достъп до европейския пазар, както беше в годините на членството му в ЕС „, каза тя в интервю за Би Би Си.

по материали на news-front.info

Мистерия крадено от 30думи : Тронното слово на британската кралица за 2018 г. бе отменено

Мистерия : Тронното слово на британската кралица за 2018 г. бе отменено

Традиционното  тронно слово на кралицата, с което всяка година  се открива новата сесия на…

Мъжът на британската кралица – принц Филип, показа на всички кралското си достойнство (фото)

Мъжът на британската кралица – принц Филип, показа на всички кралското си достойнство (фото)

Изглежда, че принц Хари с разсъбличането си крадено от 30думи в Лас Вегас даде лош пример   кралското…

Moзъците, промити от култа към богатството

Moзъците, промити от култа към богатството

Миналата седмица   депутатът в парламента от Консервативната партия и заместник на нейния лидер, Иън…

крадено от 30думи
защищено INVITEXT