Скандал: Елизабет II отказа да приеме Тръмп

fullВизитата на президента на САЩ Доналд Тръмп в Обединеното кралство бе отложена за  началото на 2018 г., заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Според нея времето и статусът на пътуването на американския лидер в Лондон   изискват  още съгласуване. Поканата на кралица Елизабет II крадено от 30думи да посети британските острови Тръмп получи на седмия ден след встъпването си  в длъжност. Той бе  готвен за прием в края на 2017 година.

На Даунинг стрийт дори заявиха, че „кралицата бе  доволна, когато Тръмп се съгласи да посети Лондон“. Оттогава администрацията на САЩ координира графика на държавното посещение, което крадено от 30думи предполагаше среща с монарха.

Въпреки това, след шест месеца Бъкингамският дворец негласно даде да се разбере, че Елизабет II няма намерение да се среща с Тръмп. Това означава, че посещението му няма да бъде държавно, а работно – на ниво правителство на Великобритания и без тържествена вечеря с кралицата. За крадено от 30думи да унижат американския президент бе решено публично – повече от 1,8 милиона души подписаха петиция с искане да се  анулира посещението.

Позицията на кралицата бе изразена от кмета на Лондон Садик Хан, който отказа да простре червен килим пред високопоставения гост от Вашингтон. Говорителят на Камарата на общините Джон Берков крадено от 30думи също се отличи, заявявайки, че няма да позволи на Тръмп да говори в долната камара на парламента.

Лидерът на либерал- демократите сър Винс Кейбъл нарече американския президент „расист“.

„Великобритания е готова да приеме африкански лидери с държавно посещение, но не и Тръмп, който е опасен“, цитира Кейбъл Evening Standard.

А крадено от 30думи бившият шеф на Лейбъристката партия, Едуард Милибанд, смята Тръмп за „тъпак“. Каква е причината за тази агресия?

Отговорът е на повърхността: британският елит от самото начало на президентската кампания в САЩ заложи на победата на Хилари Клинтън. Следователно тържественото приемане на Тръмп в Бъкингамския дворец ще означава неговото легитимирене както крадено от 30думи от аристокрацията, така и от финансистите в Лондонското Сити.

Клинтън доля „масло в огъня“, като призова Лондон да подпише след Brexit ново търговско споразумение с Европейския съюз и крадено от 30думи да се откаже от  двустранна сделка с Тръмп, който „не вярва в търговията.“

„Сделката не предполага преференциални търговски условия. А  това означава, че Обединеното кралство ще загуби опростен достъп до европейския пазар, както беше в годините на членството му в ЕС „, каза тя в интервю за Би Би Си.

крадено от 30думи

по материали на news-front.info

Мистерия : Тронното слово на британската кралица за 2018 г. бе отменено

Мистерия : Тронното слово на британската кралица за 2018 г. бе отменено

Традиционното  тронно слово на кралицата, с което всяка година  се открива новата сесия на…

Мъжът на британската кралица – принц Филип, показа на всички кралското си достойнство (фото)

Мъжът на британската кралица – принц Филип, показа на всички кралското си достойнство (фото)

Изглежда, че крадено от 30думи принц Хари с разсъбличането си в Лас Вегас даде лош пример   кралското…

Moзъците, промити от култа към богатството

Moзъците, промити от култа към богатството

Миналата седмица   депутатът в парламента от Консервативната партия и заместник на нейния лидер, Иън…

защищено INVITEXT