Краят на постоянството- човечеството може да загине от психическо претоварване

598675_390548427685559_77785345_n

Човечеството може да загине  поради това, че няма да може да издържи на психическите  натоварвания. През XXI век милиони хора ще се сблъскат с  натиска на събитията. Проблемът на човечеството не е само в това да свикне с промените. Промяната е процес, чрез който бъдещето прониква в нашия живот.

крадено от 30думи

Шокът от бъдещето – това е  разрушителен стрес и дезориентация, предизвикани от  твърде бързите промени. Това е реална болест, от която страдат  все повече хора. Това е болест на промените. Знаем твърде малко за адаптивността, как човек се справя с тези проблеми.
Психолозите и политиците са озадачени от ирационалната съпротива крадено от 30думи срещу промените, проявявана от хора и групи.

Ние изследваме къде ни водят промените, а не тяхната скорост

Адаптацията предполага баланс между скоростта на външните промени и ограничената скорост на човешката реакция. В противен възниква  шок на бъдещето. За да се справим с бързите промени, трябва да променим нашето отношение към крадено от 30думи бъдещето.

През 21-и век милиони психологически нормални хора ще се окажат в  в конфликт с бъдещето – то идва твърде бързо. Промените имат безпрецедентно въздействие върху обществото, проникват в живота ни, подкопават спокойствието – водят до психическо заболяване – „Шок на бъдещето“.

Силата на ускорението

Мнозина от нас смятат, че крадено от 30думи всичко се случва по-бързо, отколкото успяваме да проследим промените, те излизат извън контрол. Ето защо, милиони хора, като сомнамбули, блуждаят из живота, сякаш нищо не се е променило и никога няма да се промени – те се опитват да избягат далече от промените, сякаш те могат да бъдат игнорирани.

До крадено от 30думи 21-и век социалната промяна бе толкова бавна, че преминаваше  незабелязано по време на живота на човек.

Потокът от ситуации

Ускоряването на промените  също така е и  психологически фактор. Увеличаването на скоростта на промените нарушава вътрешния баланс, променяйки усещането за живота.

        Външното ускорение се превръща във вътрешно ускорение.
                                                                                                                                  Е. крадено от 30думи Тофлер

За да оцелее,  за да предотврати шока от бъдещето, човек трябва да се адаптира към новия свят, знаейки неговите причини, развитие и  цел, да осъзнава моментния характер на нещата, събитията в  света.
Всичко това може да му даде само ново, интегрирано възпитание.

Елън Мъск е готов с плана си крадено от 30думи за създаване на свръхчовек!

Елън Мъск е готов с плана си за създаване на свръхчовек!

Стана известно, че потресаваща  и огромна статия на тази тема ще се появи на …

За една година в България са умрели 44 167 човека!

За една година в България са умрели 44 167 човека!

Нито една олигархична „официална медия“ не посмя да цитира данните на ЦРУ, според които…
крадено от 30думи

Лейди Гага: Принц Чарлз „не е човек“, а рептил

Лейди Гага: Принц Чарлз „не е човек“, а рептил

Лейди Гага е разказала на своите служители и партньори, че принц Чарлз не е…
защищено INVITEXT