Ердоган и Путин постигнаха споразумение за референдума в Иракски Кюрдистан и края на войната в Сирия

1 put erd

Ердоган подчерта, че тази година за пети път се среща с Путин и че е от голямо значение укрепването на двустранните отношения между двете страни.

След снощната среща в Анкара турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин дадоха пресконференция, където крадено от 30думи двамата посочиха, че имат съгласувани позиции по отношение на въпросите за законността на референдума за независимост на Иракски Кюрдистан, както и за условията за приключване на гражданската война в Сирия.

На срещата, която продължи повече от два часа, са постигнати де факто условия за приключване на гражданската война в Сирия.

крадено от 30думи

Ердоган подчерта, че референдумът за независимост на Иракски Кюрдистан е нелегитимен и че Москва и Анкара са съгласни, че териториалната цялост на Ирак и съседна Сирия трябва да бъдат запазени.

Също така, турският президент посочи, че е доволен от политическия процес в Женева,   и в бъдеще ще продължи да сътрудничи крадено от 30думи по време на целия процес.

Той отбеляза, че кюрдското регионално правителство в Северен Ирак трябва да бъде възпрепятствана да направи „голяма грешка“, посочвайки, че Турция ще продължи тясно да си сътрудничи с Русия по отношение на налагане на политическо решение на кризата в Сирия.

Ердоган подчерта, че тази година за крадено от 30думи пети път се среща с Путин и че това е от голямо значение за укрепване на двустранните отношения между техните страни.

– Придаваме особено значение на сътрудничеството в енергийния сектор, особено при реализирането на проектите за изграждане на „АЕЦ Аккую“ и „Турски поток“, подчерта Ердоган.

Путин каза, че Москва планира крадено от 30думи първият блок на АЕЦ в Турция  скоро да  бъде пуснат.

– Разбира се, това изисква от нас и нашите турски партньори координирани действия, включително и своевременно получаване на крадено от 30думи необходимите разрешителни документи и лицензи, добави той.

И двамата президенти обещаха и в бъдеще да продължат да си сътрудничат по различни въпроси в  региона, както и по отношение на развитието на икономиките на двете страни.

 

 

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

крадено от 30думи

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

Ако ЕС откаже да приеме Турция в редиците си, в Анкара ще въздъхнат с…

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Лидерът на австрийската Партия на свободата Norbert Hofer (на снимката)   предупреди, крадено от 30думи че евентуално…

Новият световен ред на Путин

Новият световен ред на Путин

Руският президент Владимир Путин се включи в конфликта в Сирия, за да установи в…
крадено от 30думи
защищено INVITEXT