Ердоган и Путин постигнаха споразумение за референдума в Иракски Кюрдистан и края на войната в Сирия

1 put erd

Ердоган подчерта, че тази година за пети път се среща с Путин и че е от голямо значение укрепването на двустранните отношения между двете страни.

След снощната среща в Анкара турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин дадоха пресконференция, където двамата посочиха, че имат съгласувани крадено от 30думи позиции по отношение на въпросите за законността на референдума за независимост на Иракски Кюрдистан, както и за условията за приключване на гражданската война в Сирия.

На срещата, която крадено от 30думи продължи повече от два часа, са постигнати де факто условия за приключване на гражданската война в Сирия.

Ердоган подчерта, че референдумът за независимост на Иракски Кюрдистан е нелегитимен и че Москва и Анкара са съгласни, че териториалната цялост на Ирак и съседна Сирия трябва да бъдат запазени.

Също така, турският крадено от 30думи президент посочи, че е доволен от политическия процес в Женева,   и в бъдеще ще продължи да сътрудничи по време на целия процес.

Той отбеляза, че кюрдското регионално правителство в Северен Ирак трябва да бъде възпрепятствана да направи „голяма грешка“, посочвайки, че Турция ще продължи тясно да си сътрудничи с Русия крадено от 30думи по отношение на налагане на политическо решение на кризата в Сирия.

Ердоган подчерта, че тази година за пети път се среща с Путин и че това е от голямо значение за укрепване на двустранните отношения между техните страни.

– Придаваме особено значение на сътрудничеството в енергийния сектор, особено при реализирането крадено от 30думи на проектите за изграждане на „АЕЦ Аккую“ и „Турски поток“, подчерта Ердоган.

Путин каза, че Москва планира първият блок на АЕЦ в Турция  скоро да  бъде пуснат.

– Разбира се, това изисква от нас и нашите турски партньори координирани действия, включително и своевременно получаване на необходимите разрешителни документи и лицензи, крадено от 30думи добави той.

И двамата президенти обещаха и в бъдеще да продължат да си сътрудничат по различни въпроси в  региона, както и по отношение на развитието на икономиките на двете страни.

 

 

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

Ако ЕС откаже да крадено от 30думи приеме Турция в редиците си, в Анкара ще въздъхнат с…

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Лидерът на австрийската Партия на свободата Norbert Hofer (на снимката)   предупреди, че евентуално…
крадено от 30думи

Новият световен ред на Путин

Новият световен ред на Путин

Руският президент Владимир Путин се включи в конфликта в Сирия, за да установи в…
защищено INVITEXT