Ердоган и Путин постигнаха споразумение за референдума в Иракски Кюрдистан и края на войната в Сирия

1 put erd

Ердоган подчерта, че тази година за пети път се среща с Путин и че е от голямо значение укрепването на двустранните отношения между двете страни.

След снощната среща в Анкара турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин дадоха пресконференция, където двамата посочиха, че имат съгласувани крадено от 30думи позиции по отношение на въпросите за законността на референдума за независимост на Иракски Кюрдистан, както и за условията за приключване на гражданската война в Сирия.

На срещата, която продължи повече от два часа, са постигнати де факто условия за приключване на гражданската война в Сирия.

Ердоган подчерта, че референдумът за крадено от 30думи независимост на Иракски Кюрдистан е нелегитимен и че Москва и Анкара са съгласни, че териториалната цялост на Ирак и съседна Сирия трябва да бъдат запазени.

Също така, турският президент посочи, че е доволен от политическия процес в Женева,   и в бъдеще ще продължи да сътрудничи по време на целия процес.

крадено от 30думи

Той отбеляза, че кюрдското регионално правителство в Северен Ирак трябва да бъде възпрепятствана да направи „голяма грешка“, посочвайки, че Турция ще продължи тясно да си сътрудничи с Русия по отношение на налагане на политическо решение на кризата в Сирия.

Ердоган подчерта, че тази година за пети път се среща с крадено от 30думи Путин и че това е от голямо значение за укрепване на двустранните отношения между техните страни.

– Придаваме особено значение на сътрудничеството в енергийния сектор, особено при реализирането на проектите за изграждане на „АЕЦ Аккую“ и „Турски поток“, подчерта Ердоган.

Путин каза, че Москва планира първият блок на АЕЦ в крадено от 30думи Турция  скоро да  бъде пуснат.

– Разбира се, това изисква от нас и нашите турски партньори координирани действия, включително и своевременно получаване на необходимите разрешителни документи и лицензи, добави той.

И двамата президенти обещаха и в бъдеще да продължат да си сътрудничат по различни въпроси в  региона, както и по крадено от 30думи отношение на развитието на икономиките на двете страни.

 

 

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

Ердоган: Турция ще въздъхне с облекчение, ако не я приемат в Европейския съюз

Ако ЕС откаже да приеме Турция в редиците си, в Анкара ще въздъхнат с…

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

The Sun: Путин притежава 140 милиарда паунда

крадено от 30думи

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Австрия ще излезе от ЕС, ако Турция стане негов член

Лидерът на австрийската Партия на свободата Norbert Hofer (на снимката)   предупреди, че евентуално…

Новият световен ред на Путин

Новият световен ред на Путин

Руският президент Владимир Путин се включи в конфликта в Сирия, за да установи в…
крадено от 30думи защищено INVITEXT