Учените: Живот на Земята е съществувал още преди 4 милиарда години

За това съобщиха японски геолози

doc6tfv8emwb451jkx6tj0i_800_480
Японски геолози са открили в Канада залежи с  органични скали – те доказват, че животът на Земята е съществувал поне преди четири милиарда години. За това  съобщава  списание Nature (http://www.nature.com/nature/index.html?foxtrotcallback=true).

Преди три години геолози от Япония предполагаха, че живот крадено от 30думи е съществувал на планетата преди около 3,7 милиарда години, след като изучили гренландски образци от графит. Миналата година се появиха първите точни доказателства за това.

През 2015 г. в Австралия са открити следи от живот, съществувал на  планетата преди 4 милиарда години. А съвсем наскоро учени от Обединеното кралство намериха крадено от 30думи улика за съществуването на микроби, които са живели на Земята след нейното създаване – преди 4,28 милиарда години.

Акицуми Ишида от университета в Токио, заедно с колеги, са крадено от 30думи открили следи от живот в Гренландия, и продължили разкопките за да открият други находища от графит с биогенен произход. Такива находища са открити в североизточната част на Канада в скали, образувани преди 3,95 млрд. години.

Ниските нива на „тежък“ въглерод в залежите предполагат, че създалите го бактерии, са се хранили крадено от 30думи с водород или чиста органика, а с  получената от тях енергия са превръщали молекулите с въглеродна киселина във въглероден монооксид или са синтезирали аминокиселини.

 

На Енцелад има органични форми на живот?

 

На Енцелад има органични форми на живот?

Според американски учени, които за първи път са изследвали  киселинността на океаните, скрити под…

 

Изумително: крадено от 30думи Преди 3,7 милиарда години на Земята е имало живот!

Изумително: Преди 3,7 милиарда години на Земята е имало живот!

На Земята са намерени най-старите вкаменени останки на живи същества. Те са открити от …
крадено от 30думи
защищено INVITEXT