Русия и САЩ се договориха да изградят съвместно станция около Луната

луна„Роскосмос“ и НАСА са подписали споразумение за сътрудничество в областта на изследването на Луната и по-специално – по програмата за  строителството на  окололунната  обитаема станция Deep Space Gateway, която ще бъде първата стъпка към полет на  човек до други планети.

Това заяви ръководителят на „Роскосмос“ Игор Комаров, след преговори на крадено от 30думи Международния конгрес по астронавтика в Аделаида (Австралия), пише  „Gazety.Ru“.

От американската страна в преговорите е участвал ръководителят на НАСА Робърт Лайфуут.

„Нашият принос може да бъде участието на руски автоматични апарати, които ще работят на Луната, в допълнение, ние сме заинтересувани да има не една, а най-малко две системи за крадено от 30думи изпращане на хора и техника към Луната, Марс и други проекти.

В съответствие с това  производството на нашата свръхтежка ракета, което очакваме да завърши до края на следващото десетилетие, може да  е приносът от наша страна „, – каза ръководителят на държавната корпорация, като отбеляза, че Съединените щати ще изграждат крадено от 30думи станцията с помощта на бъдещите тежки ракети SLS.

 

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

През 1996 г. в САЩ е публикувана книгата на д-р Едуин Райс, един от…

 

 

защищено INVITEXT