Русия и САЩ се договориха да изградят съвместно станция около Луната

луна„Роскосмос“ и НАСА са подписали споразумение за сътрудничество в областта на изследването на Луната и по-специално – по програмата за  строителството на  окололунната  обитаема станция Deep Space Gateway, която ще бъде първата стъпка към полет на  човек до други планети.

Това заяви ръководителят на „Роскосмос“ крадено от 30думи Игор Комаров, след преговори на Международния конгрес по астронавтика в Аделаида (Австралия), пише  „Gazety.Ru“.

От американската страна в преговорите е участвал ръководителят на НАСА Робърт Лайфуут.

„Нашият принос може да бъде участието на руски автоматични апарати, които ще работят на Луната, в допълнение, ние сме заинтересувани да има не една, крадено от 30думи а най-малко две системи за изпращане на хора и техника към Луната, Марс и други проекти.

В съответствие с това  производството на нашата свръхтежка ракета, което очакваме да завърши до края на следващото десетилетие, може да  е приносът от наша страна „, – каза ръководителят на държавната корпорация, като отбеляза, крадено от 30думи че Съединените щати ще изграждат станцията с помощта на бъдещите тежки ракети SLS.

 

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

През 1996 крадено от 30думи г. в САЩ е публикувана книгата на д-р Едуин Райс, един от…

 

 

защищено INVITEXT