Русия и САЩ се договориха да изградят съвместно станция около Луната

луна„Роскосмос“ и НАСА са подписали споразумение за сътрудничество в областта на изследването на Луната и по-специално – по програмата за  строителството на  окололунната  обитаема станция Deep Space Gateway, която ще бъде първата стъпка към полет на  човек до други планети.

Това заяви ръководителят на „Роскосмос“ Игор Комаров, след преговори на крадено от 30думи Международния конгрес по астронавтика в Аделаида (Австралия), пише  „Gazety.Ru“.

От американската страна в преговорите е участвал ръководителят на НАСА Робърт Лайфуут.

„Нашият принос може да бъде участието на крадено от 30думи руски автоматични апарати, които ще работят на Луната, в допълнение, ние сме заинтересувани да има не една, а най-малко две системи за изпращане на хора и техника към Луната, Марс и други проекти.

В съответствие с това  производството на нашата свръхтежка ракета, което очакваме да завърши до края на следващото крадено от 30думи десетилетие, може да  е приносът от наша страна „, – каза ръководителят на държавната корпорация, като отбеляза, че Съединените щати ще изграждат станцията с помощта на бъдещите тежки ракети SLS.

 

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

Кой ни наблюдава от Луната и не ни пуска там? (видео)

През 1996 г. в САЩ е публикувана крадено от 30думи книгата на д-р Едуин Райс, един от…

 

 

крадено от 30думи
защищено INVITEXT