Ким Чен-ун отговори на Тръмп: „Ще укротя лудия старец“

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви по държавната телевизия, че речта на президента на САЩ Доналд Тръмп в Общото събрание на ООН по-рано тази седмица е „шизофреничен пристъп.“

Държавната агенция на Северна Корея разпространи текста на речта на Ким Чен-ун. В него севернокорейският лидер крадено от 30думи обещава да  принуди „най-висшия лидер на САЩ непременно да плати за неразумните си думи“ (руски превод ЦТАК).

Във вторник, Доналд Тръмп заяви, че САЩ са готови да „унищожат напълно“ Северна Корея, ако тя застраши сигурността на Америка или нейните съюзници.

Ким Чен-ун  сериозно възприе тази заплаха. В речта си той крадено от 30думи каза, че Тръмп „е изпуснал от езика си  нечувани досега изключително груби и луди глупости, каквито не са имали неговите предшественици, президенти на САЩ, уви, за „пълно унищожаване“ на нашата държава“ (по-нататък превод и оригинален правопис ЦТАК).

„Уплашеното куче, като правило, лае по-силно“, е добавил  севернокорейският лидер.

„Тъй като Тръмп крадено от 30думи пред  лицето на света отрича и обижда  самото ми съществуване, нашата държава и по безпрецедентен в историята начин жестоко обяви война,  за да унищожи нашата република, ние от своя страна, сериозно предвиждаме адекватни, без аналог в историята супермерки като отговор“ – каза Ким Чен-ун.

„На старчето, което не може да крадено от 30думи разбере значението на думите и повтарящо само едни и същи свои  фрази, ще му покажем дела и действия – това е най-добрият вариант“, – се казва в текста на речта на Ким Чен- ун.

„Шизофреничният пристъп на  президента на САЩ лишава  дори нормален човек от здрава разум и сдържаност,“ – крадено от 30думи продължи той.

-Лудият американски старик със сигурност ще бъде укротен от огън!“ завършва Ким  речта си.

Нови санкции

В четвъртък американският президент Доналд Тръмп обяви допълнителни санкции срещу КНДР.

Новите мерки, според Тръмп, са предназначени да лишат севернокорейския режим от „източници на доходи, които да финансират развитието на най-смъртоносните оръжия, крадено от 30думи познати на човечеството.“

Както каза Тръмп в навечерието на срещата си  с южнокорейския президент и японския министър-председател, той е подписал  указ за предоставяне на Министерството на финансите на крадено от 30думи САЩ правото  да наказва компании, които работят със севернокорейски банки и фирми.

Тръмп също така отбеляза, че централната банка на Китай е инструктирала китайските банки да спазват стриктно условията за санкции срещу КНДР.

По-рано и Ройтерс съобщи това, като се  позова на четири анонимни източника, но официалните китайски власти не крадено от 30думи направиха никакви изявления в това отношение.

По материали на Би Би Си

Шок: Съветникът на Тръмп по науката Д. Гелентер заяви, че САЩ не са кацали на Луната

Шок: Съветникът на Тръмп по науката Д. Гелентер заяви, че САЩ не са кацали на Луната

Дейвид Гелентер е действащ професор в Йейлския университет и настоящ съветник на президента на…
Тръмп не изключва военна опция за Венецуела

Тръмп не изключва военна крадено от 30думи опция за Венецуела

Преди това администрацията на Тръмп нарече лидера на Венецуела  Мадуро диктатор и задейства  санкции…

крадено от 30думи
защищено INVITEXT