pic_77cd77ef0811314187404a869c85712b
Президентът на Филипините Родриго Дутерте призова полицията да убива тези, които оказват съпротива при арест. Неговите думи цитира  Ройтерс.

„Вашият дълг изисква от вас да сломите  съпротивата на човека, който  арестувате (…) Ако те оказват съпротива вие имате право да убиете идиотите, това е моя заповед“ – е заявил Дутерте. При това филипинският лидер напомня, че всички убийства, включително извънсъдебните саморазправи,  са забранени.

На  17 август бе съобщено, че в Манила, столицата на Филипините, стражите на реда за една  нощ са застреляли 25 човека,  които са заподозрени в  трафик на наркотици. Според официален представител на полицията са били направени 18 рейда.

В същото време от полицията твърдят,  че всички загинали са станали  жертви на собствената си агресия:  по тях е  стреляно само в рамките на самозащита.

Кампаниятза за борба  с наркотиците кампания започва във Филипините през май 2016 – веднага  след като президентът Родриго Дутерте встъпи в длъжност.

Според последните данни, след избора на Дутерте за държавен глава,  в операции срещу наркотрафиканти са убити около 7700 човека, а 2500 от тях са били убити от полицията.

 

Филипинският президент Дутерте заяви, че ще хвърля корумпираните чиновници от хеликоптер

Филипинският президент Дутерте заяви, че ще хвърля корумпираните чиновници от хеликоптер

Филипинският президент Rodrigo Duterte заплаши корумпираните чиновници, че  ще ги хвърля от хеликоптер, което…