Мистерии: На картина от 1937 г. е нарисуван индианец с … iPhone

indianiphone-pic685-685x390-3214

На картина на художника Умберто Романо от 1937 г. е нарисуван индианец, който държи нещо, което много прилича на iPhone, съобщава  Motherboard.

Трябва да се отбележи, че италианският художник Умберто Романо през 1937 г. завършва  картината „М-р Пинчон и селището Спрингфийлд“. На нея е изобразен британският колонизатор Уилям Пинчон.

До него има индианец в традиционни дрехи, който гледа  нещо, което много прилича на iPhone.

Трудно е за съвременният човек да приеме този  правоъгълен предмет в  ръката му за нещо друго.

С интерес разглежда този предмет и намиращият се близо до него мъж. Другите герои на  картината не обръщат никакво внимание на iPhone в ръцете на индианеца.

Редакторът на Motherboard Брайън Андерсън казва, че е научил за картината от статия на историка Даниел Кроун за художника.

Както смята историкът, предметът на картината най-вероятно не е смартфон, а обикновено огледало. Според него това огледало може да отразява  високото положение на индианеца  в обществото на коренните  американци.

Дали ще си купите спинър като разберете за какво е използван в психиатричните болници в СССР?

Понякога се появява играчка, която искат да имат всички деца, а понякога дори и възрастните, спомнете си за кубчето на Рубик.

Истински  бум през 2017 г. предизвика спинърът. На пръв поглед това е по-скоро някакъв детайл, а не играчка. Но той просто омагьоса  децата: те са готови по  цял ​​ден да си играят с него, да измислят някакъв трик, да го снимат и да качат видеоклипа на страницата си в социалната мрежа.

Но съществува и мнение, че тази играчка е измислена, за да се влияе на развитието и на психиката на децата. Лекар сподели  своите  спомени,  че  в СССР подобен предмет е използван в психиатричните болници.

Игри със спинъри

По време на Втората световна война било необходимо да се евакуират пациентите на психиатрична болница. Представете си само как е възможно да се организира тълпа от неадекватни хора и в такива екстремни условия. Наоколо много шум, експлозии, писъци …И още <<<<<ТУК>>>>>