Гримьорката на френския президент Макрон получила 26 хил. евро за три месеца в Елисейския дворец

макрон

Френският президент Еманюел Mакрон за  три месеца в Елисейския дворец е похарчил за гримьорски  услуги 26 хиляди евро, пише списание Closer.

„Еманюел Maкрон е похарчил повече от 26 хиляди евро за разкрасяване на лицето си само за три месеца в Елисейския дворец.  Нашите колеги са открили две сметки по крадено от 30думи 10 и 16 хиляди евро“ – отбелязва списанието.

В статията се казва, че „гримьорка на име Наташа М. (Natacha М.) е работилa с президента по време на предизборната кампания и e обезпечена с работа за  следващите пет години, благодарение на избирането на бившия министър-председател.“

Преди една година, през юли 2016 крадено от 30думи г., сатиричният седмичник Canard  enchaine заяви, че фризьорът на  тогавашният държавен глава Оланд, получава по 9895 евро на месец от 2012 г., като получава  и  допълнителните плащания и „семейни помощи“.

По-късно официалният представител на правителството Стефан Ле Фол потвърди тази цифра. Тогава Оланд решително отхвърля упреците относно заплатата на своя крадено от 30думи служител. Той каза, че е намалил бюджета на Елисейския дворец и е намалил административния персонал с 10%.

Еманюел Макрон и съпругата му Брижит идват у нас в четвъртък вечер по покана на българския държавен глава Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов.

защищено INVITEXT