Папа Франциск: Мигрантите имат предимство пред сигурността

papata(6)Папа Франциск поиска страните да подобрят значително отношението си към приемането на мигранти и да спрат колективните депортации.
По думите на папа Франциск достойнството на мигрантите и правото им на закрила стоят над безпокойствата за националната сигурност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

крадено от 30думи

Франциск поиска правителствата да приемат, закрилят, подкрепят и интегрират мигрантите, заявявайки, че посланието на Исус за любов се корени в приемането на „отхвърлените странници от всякакви възрасти„.

Светият крадено от 30думи отец поиска по-засилен и опростен процес на предоставяне на хуманитарни и временни визи и окачестви произволните и масови депортации като „неуместни“.

По думите му принципът за гарантиране на достойнството на личността „задължава винаги да се дава предимство на сигурността на личността пред националната сигурност“.

Това послание на папата, което има крадено от 30думи политическа насоченост, беше отправено във връзка със световния ден на бежанеца, който Римокатолическата църква ще отбележи на 14 януари 2018 г.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT