Евроидиотизъм: Белгия ще бори терористите от ИД с …. хумор

ид(39)

С половин милион евро ще се финансират хумористични предавания, с цел да се осмива пропагандата на екстремистки организации като Ислямска държава

Парламентът на фламандския регион в Белгия отдели половин милион евро за финансиране на хумористични предавания, с цел да се осмива пропагандата на екстремистки организации като Ислямска държава, предаде крадено от 30думи телевизия Ер Те Бе Еф.

Предвидено е да се запишат множество видеоклипове, всеки с бюджет от около 50 000 евро за живота на бунтовниците от ИД  и други крадено от 30думи терористи в Европа.

Авторите на инициативата са вдъхновени от британския скеч „Истинските жени на ИД“, в който са показани диалози между съпругите на терористите.

В един от епизодите на „Истинските жени на ИД“ една от жените  се оплаква на приятелките си: „Момичета,  до следващата екзекуция остават само три дни, а крадено от 30думи аз не знам какво да облека“.

А друга жена казва: „Али ми купи нова огърлица! Тя е дълга около 2,5 метра и с нея мога да излизам от вкъщи. Това е чудесно! „.

Белгийският проект е пилотен, и ако има успех ще продължат  снимките.

бел.ред. Да не забравяме, че Плевню  крадено от 30думи имаше идея да се борим с тероризма с …. толерантност.

защищено INVITEXT